BasBQ
Beef en Steak

varkenshaasje gewoon omdat t lekker is

 
 

rowhald

Kooltjesharker
Berichten
227
hoi allemaal,
was de vraag vanmorgen" WAT GAAN WE ETEN VANAVOND ".
antwoord:
dat lekkere vlees papa dat oranje vlees ( gemarineerd varkenshaas) net als de vorige keer bij een vriendin van ons, maar dan zoals jij hem op de BBQ maakt.
eerst de Q voorverwarmen en dan lekker even snel op hoge temp. aanbakken rondom.



daarna inpakken en met t kapje dicht indirect op een temp van rond de 180gr tot de kern 59 gr was .



daarna nog een minuutje of 10 laten rusten.

en voila



het was weer een feestje.
 
Als je stopt bij een kerntemperatuur van 59 graden, hoever loop deze dan nog door bij het na Garen? Ik ben wel benieuwd wat uiteindelijk de temperatuur wordt, heb je dat wel eens gemeten? En als je het vlees helemaal inpakt, mis je dan niet het korstje dat je hebt gemaakt door het aanbakken?
 
Eind temp na een minuut of 10 rusten was 62 gr en idd een.korstje had ik zo niet maar.moet eerlijk zeggen heb t ook niet gemist
 
had ik ook wel gelust
 
Varkenshaas lekker
 
Wat voor marinade is dat?
 
Ren? dat is
olijfolie - Zeezout - zwarte peper- klein beetje honig - mosterspoeder en een. Beetje gerookte paprikapoeder.
 
Terug
Bovenaan Onderaan