BasBQ
Beef en Steak

Varkenshaas rollade

Welmer

Stoker
 
 
Berichten
455
Vanmiddag om 15:30 toch maar weer besloten om de Q aan te steken inplaats van een pizza te bestellen 🤣.
Kon nog net voor we morgen ochtend op vakantie (in eigen land) gaan.
Varkenshaas rollade gevuld met spinazie, roomkaas, pesto, ontbijtspek, pijnboompitten en geraspte kaas.
20200712_163749.jpg

Spek eerst uitgebakken daarna een beetje olijfolie en de spinazie erbij met wat peper. Pijnboompitjes met wat olijfolie en zout aangebakken en alvast de mais voorgekookt. Het was een spontaan improvisatie recept idee (spek was voor het ontbijt van morgen, roomkaas voor de Bugles vanavond, pesto nog over van gister).
Snel even 2 vhaasjes opengesneden, terwijl mijn dochter van bijna 2 aandacht tekort kwam en daarom heel secuur mijn beenhaar er aan het uittrekken was, dit is te zien ook aan het resultaat 🤪
20200712_165230.jpg

De 2 lappen ingesmeerd met roomkaas en pesto, spinazie/spek/pijnboompitten + wat geraspte kaas en rollen maar. Dankzij mijn snijkunsten was het rollen nog een kunst, maar 2432 sateprikkers hielpen de zaak bij elkaar te houden 😅
20200712_165546.jpg

Ondertussen 1 firestarter gevuld met briketten om de rollade indirect te bereiden tot een kerntemperatuur van 63 graden. De mais er meteen direct naast. Toen de kern op 58 zat de mais op/in een schaaltje gelegd met wat roomboter en zout.

20200712_180927.jpg

Met een kern van 62 de vhaas eraf en 10 minuten laten rusten. Wat twister friet de frituur in en eten maar.
IMG_20200712_185012_923.jpg

Het viel weer niet tegen 😋.
Bedankt voor het kijken.

IMG_20200712_185012_923.jpg
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.944
hahahaha. jou dochter weet nu al wat ze wil. mooi man.

Lekker maaltje gemaakt. Is genieten geweest, kan niet anders
 
Bovenaan Onderaan