- Berichten
- 1.648
Afgelopen vrijdag recept van Jamie Oliver aangepast en die vervolgens op de Q gemaakt. Varkenshaas met rabarber.
Rabarber eerst "geschild" vervolgens in vinger lange stukken gesneden in Q schaal gedaan en daarin appelsap en honing gedaan. Vervolgens de varkenshaas ingesmeerd met mengsel van verse salie, zout en olijfolie. Op de varkenshaas nog wat ontbijtspek gelegd. Geheel circa 30 minuten indirect op 200 gr laten garen. Vlees had een temperatuur van 59 gr. Deze ingepakt en de rabarber nog even laten liggen. Na 10 min rusten had de varkenshaas een kerntemperatuur van 64 gr. Was door de salie en zout mooi op smaak. Rabarber vond ik nog te zuur, die ga ik de volgende keer van meer suiker voorzien (of overgieten met zoete witte wijn).

rabarber schillen

Varkenshaas ingesmeerd met saliemengsel

Varkenshaas op de rabarber indirect op de Q

Varkenshaas is klaar, spek heerlijk krokant. Helaas geen foto van het aangesneden vlees
Rabarber eerst "geschild" vervolgens in vinger lange stukken gesneden in Q schaal gedaan en daarin appelsap en honing gedaan. Vervolgens de varkenshaas ingesmeerd met mengsel van verse salie, zout en olijfolie. Op de varkenshaas nog wat ontbijtspek gelegd. Geheel circa 30 minuten indirect op 200 gr laten garen. Vlees had een temperatuur van 59 gr. Deze ingepakt en de rabarber nog even laten liggen. Na 10 min rusten had de varkenshaas een kerntemperatuur van 64 gr. Was door de salie en zout mooi op smaak. Rabarber vond ik nog te zuur, die ga ik de volgende keer van meer suiker voorzien (of overgieten met zoete witte wijn).

rabarber schillen

Varkenshaas ingesmeerd met saliemengsel

Varkenshaas op de rabarber indirect op de Q

Varkenshaas is klaar, spek heerlijk krokant. Helaas geen foto van het aangesneden vlees