- Berichten
- 1.588
Gisteren nog eens de Q aangestoken omdat het nu toch echt wel lente is geworden.
Heb gekozen voor een stukje varkens gebraad van een 700 gram.
Heb het vlees voorzien van laagje mosterd en een rub restje wat ik nog had staan, was een pittige versie.
De Q rond de 120°C.
Het vlees vanaf 50°C kerntemperatuur ingesmeerd met een mix van appelsap en vers geperste biocitroen.
Die citroenen had ik gekocht voor limoncello te maken dus veel sap op overschot
Intussen in de keuken wat asperges gekuist en 10 minuten gestoomd.
Voor de saus gekozen voor een Blackwell.
Omdat het nu dan toch eindelijk warm genoeg is om de ganse namiddag buiten te blijven mezelf een uitdaging gegeven.
Ik maak die saus op mijn rocketstove dacht ik.
Dat is allemaal zeer goed bevallen, ik heb eindelijk door hoe zulk een stove werkt
Saus in eigenlijk niets meer dan beetje water, rundboullion blokje, room, pickles en pezo, maar wel lekker, beetje zuur wat best bij varken past.
Eens het vlees klaar was (63°C kern) heb ik het ingepakt om te laten rusten.
Dan de temperatuur van de Q omhoog en de asperges nog gegrilled.
Intussen werden de kroketten binnen gebakken.
Eindresultaat (zonder de kroketten)
Heb gekozen voor een stukje varkens gebraad van een 700 gram.
Heb het vlees voorzien van laagje mosterd en een rub restje wat ik nog had staan, was een pittige versie.
De Q rond de 120°C.
Het vlees vanaf 50°C kerntemperatuur ingesmeerd met een mix van appelsap en vers geperste biocitroen.
Die citroenen had ik gekocht voor limoncello te maken dus veel sap op overschot

Intussen in de keuken wat asperges gekuist en 10 minuten gestoomd.
Voor de saus gekozen voor een Blackwell.
Omdat het nu dan toch eindelijk warm genoeg is om de ganse namiddag buiten te blijven mezelf een uitdaging gegeven.
Ik maak die saus op mijn rocketstove dacht ik.
Dat is allemaal zeer goed bevallen, ik heb eindelijk door hoe zulk een stove werkt

Saus in eigenlijk niets meer dan beetje water, rundboullion blokje, room, pickles en pezo, maar wel lekker, beetje zuur wat best bij varken past.
Eens het vlees klaar was (63°C kern) heb ik het ingepakt om te laten rusten.
Dan de temperatuur van de Q omhoog en de asperges nog gegrilled.
Intussen werden de kroketten binnen gebakken.
Eindresultaat (zonder de kroketten)