- Berichten
- 7.303
BBQ-vrienden!
Ik was onlangs bij Sligro en wilde daar graag buikribben kopen, met name door die heerlijke foto's van Bidle met zijn 3-2-1 sessies. Er lagen helaas geen buikribben dus ik heb even gevraagd aan de slagert of 'ie me daaraan kon helpen... eerst verwees hij naar de vriezer waar baby-backs lagen maar daar zat haast geen vlees aan.
Toen sprak hij de magische woorden: "maar ik heb achter nog wel een stuk liggen..."
Hij kwam met een varkenslende en heeft daar de buikribben uit gesneden en aan de buitenkant het zwoerd verwijderd. Nu heb ik dus een stuk van +4 kilogram met prachtig veel vlees erop. Alleen kan ik die nu niet als 'gewone' buikribbetjes bereiden op z'n 3-2-1's. Vorige week Porchetta gegeten en dat was zalig, maar nu dacht ik wellicht als breakon maar dan dus nog met de ribben erin... als dat al eetbaar is met ribben?
Of ik werd ook enthousiast over bacon roken, dus zelf de ribben uitsnijden van het vlees zodat je een stuk buikspek over houdt dat je lekker zachtjes kan roken tot bacon EN een stel mooie buikribben die je volgens de 3-2-1 kunt bereiden tot smoky ribs.
Hoe kan ik dit mooie projectje nou goed aanpakken?
PS ik heb het stuk in de vriezer gelegd dus heb nog alle tijd om iets moois te bedenken.
Ben blij met jullie tips!
Sander72
Ik was onlangs bij Sligro en wilde daar graag buikribben kopen, met name door die heerlijke foto's van Bidle met zijn 3-2-1 sessies. Er lagen helaas geen buikribben dus ik heb even gevraagd aan de slagert of 'ie me daaraan kon helpen... eerst verwees hij naar de vriezer waar baby-backs lagen maar daar zat haast geen vlees aan.
Toen sprak hij de magische woorden: "maar ik heb achter nog wel een stuk liggen..."
Hij kwam met een varkenslende en heeft daar de buikribben uit gesneden en aan de buitenkant het zwoerd verwijderd. Nu heb ik dus een stuk van +4 kilogram met prachtig veel vlees erop. Alleen kan ik die nu niet als 'gewone' buikribbetjes bereiden op z'n 3-2-1's. Vorige week Porchetta gegeten en dat was zalig, maar nu dacht ik wellicht als breakon maar dan dus nog met de ribben erin... als dat al eetbaar is met ribben?
Of ik werd ook enthousiast over bacon roken, dus zelf de ribben uitsnijden van het vlees zodat je een stuk buikspek over houdt dat je lekker zachtjes kan roken tot bacon EN een stel mooie buikribben die je volgens de 3-2-1 kunt bereiden tot smoky ribs.
Hoe kan ik dit mooie projectje nou goed aanpakken?
PS ik heb het stuk in de vriezer gelegd dus heb nog alle tijd om iets moois te bedenken.
Ben blij met jullie tips!
Sander72