G
GNC
Gast
Afgelopen weekend een heerlijke varkensbovenbil op de compact klaar gemaakt.....
Om te beginnen heb ik hem vrijdag in de brine gezet..
De ingredienten waren:
Zeezout
Appelsap
Rozemarijn
Thijm
Peperkorrels
Knoflook
Zon gedroogde tomaten
De bil daar een nachtje in laten staan en zaterdagochtend hem er weer uit gehaald.
Na het droog deppen heb ik de bil in een mengsel van grove mosterd en honing gezet en weer ingepakt in vers houdfolie.
Dat zag er zo uit...
Daarna heb ik de Q op de minion methode ingericht en aangestoken.
De temperatuur op 110graden laten komen en toen was het tijd om het billetje op het rooster te plaatsen.
Foto's daarvan heb ik helaas niet. (Iets met regen en vreselijk kl*te weer.....)
Toen de bil een kerntemperatuur van 58 graden had bereikt heb ik hem er af gehaald en hem ingepakt met alu folie...
Toen de bil eenmaal klaar was heb er een paar extra eco's op gegooid en er 8 Aardappels op gepoft.
Verder had ik nog heerlijke punt paprikaatjes liggen die heb ik doormidden gesneden en even heerlijk gegrild en daarna met bieslookroomkaas gevuld... nog ff terug op de Q om de kaas te laten smelten en daarna klaar om naar binnen te schuiven.
Hier nog ff een foto van het bordje..... Ik moest wel opschieten want de bordjes waren erg snel leeg.....
Om te beginnen heb ik hem vrijdag in de brine gezet..
De ingredienten waren:
Zeezout
Appelsap
Rozemarijn
Thijm
Peperkorrels
Knoflook
Zon gedroogde tomaten
De bil daar een nachtje in laten staan en zaterdagochtend hem er weer uit gehaald.
Na het droog deppen heb ik de bil in een mengsel van grove mosterd en honing gezet en weer ingepakt in vers houdfolie.

Dat zag er zo uit...
Daarna heb ik de Q op de minion methode ingericht en aangestoken.
De temperatuur op 110graden laten komen en toen was het tijd om het billetje op het rooster te plaatsen.
Foto's daarvan heb ik helaas niet. (Iets met regen en vreselijk kl*te weer.....)

Toen de bil een kerntemperatuur van 58 graden had bereikt heb ik hem er af gehaald en hem ingepakt met alu folie...


Toen de bil eenmaal klaar was heb er een paar extra eco's op gegooid en er 8 Aardappels op gepoft.
Verder had ik nog heerlijke punt paprikaatjes liggen die heb ik doormidden gesneden en even heerlijk gegrild en daarna met bieslookroomkaas gevuld... nog ff terug op de Q om de kaas te laten smelten en daarna klaar om naar binnen te schuiven.

Hier nog ff een foto van het bordje..... Ik moest wel opschieten want de bordjes waren erg snel leeg.....

