BasBQ
Beef en Steak

Varkens schouder

 
 
 
 

Marcel

Pitmaster
Berichten
824
Zo, ze ligt er op 11:00 met wat kersen rookhout.
Na een heerlijk pekel bad van 24 uur en 24 uur in de Rub nu klaar voor de laatste 8 uurtjes op weber touche GBS.
e9522d34a6d10c70b3add625e3276843.jpg
b0a025e6e0f2ac779951758fb65df35e.jpg
 
Lekker hoor!! Ben benieuwd naar het eindresultaat. Doe jij bewust een pekel ipv injecteren? Voordelen/ nadelen?

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Update 16:00

Vlees/ zwoerd mooi op kleur en kern van 70 C
Bepaalde delen van de scouder nog ge?njecteerd met appelsap en nog met wat appelsap bespoten waarna met een BBQ saus ingesmeerd en ingepakt in de aluminium foli
BBQ weer lekker naar 120 en weer lekker gaan naar 85-92.
386052633c28b7b3f9d9447c06170c24.jpg
a4fccacb3f0bcfcc8d83249093fac37b.jpg
cbe35c77a1b58aac53d5d69b94d39a7e.jpg
2cae1cf818b6c0916bf06aa0a5c9b816.jpg
 
Erwin.schimmel zei:
Lekker hoor!! Ben benieuwd naar het eindresultaat. Doe jij bewust een pekel ipv injecteren? Voordelen/ nadelen?

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
Hi Erwin,

Ik doe beiden in dit geval, injecteren heb ik vandaag gedaan omdat de temperatuur 120 heb gedaan ivm met de kou en tijdstip waarop we willen eten. Normaliter geef ik het schouder 107 graden mee en dan gaan alle processen iets langzamer van 12 tot wel 14 uur.

Wel ben ik een groot liefhebber vlees te pekelen, leuk om te doen en het geeft ook iets extras aan de smaak en structuur van het eindresultaat.
 
Om 19:30 een kern van 92 dus hop in een schaaltje en op naar tafel.
Het schouderblad liet zich er eenvoudig uittillen en de rest was kinderspel.
Een heerlijk broodje Pulled Pork met een zuurtje en een door dochter gemaakte spinazie geitenkaas salade.
4433162885ba576ae4d76f24f72b2725.jpg
97ca991f6cdbea040e2b44c859f3b633.jpg
 
Dat ziet er heerlijk uit, alvast gefeliciteerd met je knor. ;)
 
Ziet er goed uit hoor.
Mooie run en leuke reportage
 
Heerlijk gefeliciteerd met je knor.
 
Lekker maaltje PP. Ziet er smakelijk uit.
Heb je nog iets speciaals gedaan met de zwoert?
Gefeliciteerd met je Knor. Wel verdiend zo op de Weber ketel bbq.
 
Lekker hoor en gefeliciteerd met je sticker  :)
 
Bram zei:
Lekker maaltje PP. Ziet er smakelijk uit.
Heb je nog iets speciaals gedaan met de zwoert?
Gefeliciteerd met je Knor. Wel verdiend zo op de Weber ketel bbq.
Hoi Bram,
Het zwoert heb ik ingesneden, geprikt en met Cranberry Azijn ingesmeerd en laten intrekken. De hele schouder lag in de natte pekel op het zwoert na.
Ik hoopte hiermee extra crunchy knabbels te krijgen. Maar dan moet ik de boel niet inpakken.....

Smaak van het zwoert was wel top.
38f3d26a7e498a63c5b76d43a370e094.jpg
 
Velen felicitaties ontvangen voor een stikkertje/ knorretje, waar voor dank.

Heb alleen geen idee wat het betekend
 
Marcel zei:
Hans zei:
Marcel zei:
Velen felicitaties ontvangen voor een stikkertje/ knorretje, waar voor dank.

Heb alleen geen idee wat het betekend

Lees dit maar eens.

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=5042.msg90979#msg90979


Oke leuk dat wist ik nog niet, binnenkort maar een met de Kip aan de slag ;-) op het genootschap ;-)
Beer can Chicken is klaar om gegeten te worden. Eerst ff eten en dan hup achter de pc om dit avontuur te posten.
0c8e001c59504ad667e3064b2b75baaa.jpg
 
Tjonge, je zet er wel vaart achter. :D
Eet smakelijk ;)
We zien uit naar de foto's.
 
Goed bezig! Lekker hoor, zowel de pp als de BCC!

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Hans zei:
Tjonge, je zet er wel vaart achter. :D
Eet smakelijk ;)
We zien uit naar de foto's.


Je BCC ziet er lekker uit, ook al het idee opgevat om achter je koetje aan te gaan misschien? :D            (grapje)
 
Terug
Bovenaan Onderaan