BasBQ
Beef en Steak

Varkens bovenpootje

 
 
 
 

R@lph

Kooltjesharker
Berichten
193
Vorige week eerst een brine gemaakt om een varkenspootje te pekelen.
Brine bestond uit onderstaande ingrediënten. Het water met alles erin aan de kook brengen en rustig laten pruttelen.
Daarna laten afkoelen de volgende ochtend het varkenspootje erin gedaan.
Voordat het pootje in de brine ging heb ik meteen de zwoerd verwijderd.

P0y2dj0.jpg


N8jcbiZ.jpg


lleElwB.jpg


2000 ml water
1000 gr varkensbovenpootje
60 gr colorozout
30 gr ruwe rietsuiker
flinke scheut agavesiroop
6 knoflooktenen
1 ui
2 laurierblaadjes
2 el venkelzaad
2 el rozemarijn
2 el karwijzaad
2 el piment
2 el zwarte peperkorrels

Xc4qLjE.jpg


Na 7 dagen in de pekel te hebben geleden het pootje droog gedept en nog ca. 6 uren laten drogen en daarna voorzien van een dun laagje Blue Hog original rub.

EOLTikN.jpg


Daarna op de BBQ met ca. 120˚C. Blokje hickory en eiken.
Na 3 uurtjes nog even ingepakt voor ca. 1 uurtje met wat agavesiroop, appelsap en rietsuiker.

EiSHHVr.jpg


Daarna nog 30 minuten terug op de bbq en afgelakt met een mix van honing en chilisaus.

uXQya9W.jpg


fAVOkl9.jpg


Met twee personen prima van kunnen eten. Maar volgende keer meteen twee pootjes erop gooien. Er zat toch een groter stuk bot in dan verwacht.
 
Ziet er wel wreed lekker uit man!
 
Wat een grappig gerecht, die ga ik ook eens maken. Die stukken gebruik ik eigenlijk alleen voor in de snert...
Dank voor de inspiratie.
 
Inderdaad, snert, fantastische combi, gerookte hanmschijven in je snert verwerken!
 
Mooi idee hoor. Was er zelf nooit opgekomen omdit zo te doen. Ziet er goed uit.
 
Pootje ziet er mooi uit
En er is nog plek voor een 2e 👍🏻
 
Mooi verslag. Veel werk aan de (voor)bereiding gedaan.
Jammer dat Porky nu een achterpootje moet missen. ;)
 
Het ziet er zeer smakelijk uit voor toch een ‘incourant’ stukje. Top gerecht en resultaat. En ach dat het wat weinig is, is een goede reden er binnenkort 2 klaar te maken 😇
 
Terug
Bovenaan Onderaan