BasBQ
Beef en Steak

Variant op appeltaart, toetje!

 
 

Raymann

Vuurmaker
Berichten
58
Dit recept zag ik voorbij komen toen ik aan het bladeren was en trok me enorm om eens te proberen op de Q. Eindresultaat was dat ik er echt geen spijt van heb, maar je de combi kaneel/appel is altijd een hit zou ik zeggen.
Bij deze het recept voor als een van jullie interesse zou hebben en het ook een x zou willen maken.

Ingrediënten(voor 4a 5 personen):
75 gram bloem
75 gram koude roomboter
75 gram witte basterdsuiker
50 ml Licor 43(dit kun je evt weglaten)
25 gram amandelmeel
Kaneelijs
4 verkruimelde boterwafels
3 Elstar appels
1 tl kaneel
1/2 limoen
Snufje zout

Bereiding:
Q opstarten +-200 indirect
Appels schillen en in blokjes snijden, met het sap van de limoen in een kom. Voeg de kaneel en de Licor 43 toe aan de appels en meng dit ff door waarnaar je het in een overschaal doet. Doe de bloem, amandelmeel, klein gesneden blokjes roomboter, basterdsuiker, verkruimelde boterwafels en zout in een nieuwe kom. Knijp het met de vingertoppen tot er klontjes ontstaan(na 2 minuutjes zullen dit verschijnen). Verdeel dit over het appelmengsel in de ovenschaal en plaats deze in de BBQ zodra deze de temperatuur van +-200 (indirect dus) heeft bereikt. Bak het geheel in 30 minuten gaar, mijn tip is wel dat je het zo nu en dan ff in de gaten houdt omdat de bovenkant mss snel kan gaan in een Komado. Als het klaar is kun je het serveren met een bolletje kaneelijs als topping. Hopelijk maak ik jullie een beetje lekker voor dit recept en proberen jullie het een x.

789200C5-E651-4A05-A527-1C783E89A3AC.jpeg


5E8FAFD3-F79E-4A14-95C0-023B28B44753.jpeg


07DD1B3C-E2F8-4E64-801B-2A3E38F0310D.jpeg


FBA39C85-9FED-41B0-AAB4-1F48828368F6.jpeg
 
Dat lijkt me een heerlijk toetje!

Ga ik ff opslaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan