BasBQ
Beef en Steak

Vandaag wedstrijd PP van Noskos

 

r0b71

Sprokkelaar
Berichten
31
Omdat we maar met ons twee?n zijn heb ik een stuk schouder (met bot) van 1,5 gekocht ipv een stuk van  2-3 kg. Daarom heb ik een kleine beetje zitten spelen met de voorgeschreven tijden in het recept.
Start eerste garing:
fa1f2523d173c57e7c68412452075f50.jpg
b7d1dfcb488b4f5b66fd1fd8b30c8fed.jpg

Na het aanbrengen van de glace:
7e25370c1201fed03c0c0d24361af003.jpg

Pullen:
e1b5cbf29f05950c177ae3af739fc35f.jpg

En het eindresultaat:
844b3d8b6e326e6777bb45e5a7fbd50c.jpg
930e17a180dee9c660b791db7e26f2f6.jpg


Wederom een heerlijk recept. Bedankt Noskos!
 
Dat lust ik hoor!!
 
Dat zal best gesmaakt hebben op een Surinaams broodje.
En gefeliciteerd met je knor.
 
shilex zei:
Hoelang heeft er over gedaan?

Ja goeie vraag, wordt de bereiding ook korter met een kleiner stuk vlees of heeft het gewoon een bepaalde tijd nodig om voldoende gaar te worden  :-S
 
Ziet er lekker uit, moet hem ook weer eens doen . . .

r0b71 zei:
Omdat we maar met ons twee?n zijn heb ik een stuk schouder (met bot) van 1,5 gekocht ipv een stuk van 2-3 kg.

PP leent zich prima om in te vriezen, altijd fijn als je weinig zin hebt om iets te doen PP uit de vries te trekken.

 
harlin zei:
Ziet er lekker uit, moet hem ook weer eens doen . . .

r0b71 zei:
Omdat we maar met ons twee?n zijn heb ik een stuk schouder (met bot) van 1,5 gekocht ipv een stuk van 2-3 kg.

PP leent zich prima om in te vriezen, altijd fijn als je weinig zin hebt om iets te doen PP uit de vries te trekken.
Ongeveer de helft van de PP zit ook in de vriezer (staat voor donderdag op het menu)
 
Superjohn zei:
shilex zei:
Hoelang heeft er over gedaan?

Ja goeie vraag, wordt de bereiding ook korter met een kleiner stuk vlees of heeft het gewoon een bepaalde tijd nodig om voldoende gaar te worden  :-S
Bij de eerste garing stuur je naar een kerntemperatuur van 78?. Deze waarde zal je sneller bereiken voor een kleiner stuk vlees.
 
Dat heb je heel mooi gemaakt!
 
shilex zei:
Hoelang heeft er over gedaan?
Het vlees is om 09:45 op de bbq gegaan. Om 17:30 heb ik het vlees van de bbq afgehaald en om het vervolgens nog een uur in folie te laten rusten
 
Heerlijk, wel jammer dat het wat weinig is.
 
Gefeliciteerd met je knor.
Toch de volgende keer meer maken, je kunt het heel goed invriezen, kun je gewoon nog een keer lekker eten met bijna geen moeite.
 
Terug
Bovenaan Onderaan