BasBQ
Beef en Steak

vandaag mn nieuwe smoker in gebruik genomen

patrick1976

Vuurmaker
Berichten
64
vandaag m'n nieuwe smoker, de roesle smoker F150 , in gebruik genomen.
omdat  ik niet veel tijd had om iets speciaals te maken, maar een korte sessie van 1,5 uur gedaan voor het avond eten.
aangezien dit de eerste keer is dat ik met een smoker werk , ( voorheen altijd gewerkt met een weber 57 kettle ),
vond ik het best goed gelukt, al zeg ik het zelf.
misschien een beetje saai, kip drumsticks, maar het was wel heel erg lekker !!!


de voorbereiding van de drumsticks.




cocos kooltjes er in, van ecobrassa


waterpan er op en gevuld met 3 liter water, ( veels te veel voor 1,5 uur, maar goed, eerste keer, dus uitproberen ).


smoker op temperatuur laten komen tot ongeveer 100 a 105 gr, c .


kippetjes erop


lekker 1,5 uur roken, met een paar blokjes kersenhout op de kooltjes.


tijd om de kippetjes van de smoker te halen.




etenstijd !!!

eind resultaat was heerlijk, lekker sappig en goed gaar, op een constante temp van 105 gr, c voor een duur van 1,5 uur.


 
zien er mooi uit, zal zeker gesmaakt hebben
 
Was idd, heel lekker, de kids, en ook mn vrouwtje lief vonden het heel goed gelukt, en dat terwijl mn vrouw helemaal niet van kipkluiven houd. Ik kan niet wachten tot mn volgende sessie, al weet ik niet of ik dan spareribs, of pulled pork zal maken.  Maar daar mogen jullie over stemmen  😉
 
Goed bezig!
 
Ziet er goed uit!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Ziet eruit als een mooie degelijke smoker!
Veel plezier ermee, en ik zou ook voor de PP gaan!
 
Ik zou ribbels doen, ben je wat sneller klaar  :)
(Als ik wat nieuws heb wil ik altijd graag snel wat resultaat zien)
 
Ziet er goed uit. Was je smoker makkelijk
op temperatuur te krijgen en te houden?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Spareribbies! daarna de PP en vervolgens de Brisket  :D :D :D

De spareribs vindt ik trouwens ook een sticker waard maar dat terzijde
 
patrick1976 zei:
Was idd, heel lekker, de kids, en ook mn vrouwtje lief vonden het heel goed gelukt, en dat terwijl mn vrouw helemaal niet van kipkluiven houd. Ik kan niet wachten tot mn volgende sessie, al weet ik niet of ik dan spareribs, of pulled pork zal maken.  Maar daar mogen jullie over stemmen 

Waarom kiezen, met deze Smoker kan je dat toch wel gelijktijdig maken


Gr. Mike
 
Mooie smoker! Misschien heb ik de afgelopen jaren onder een grote steen gelegen, maar dit model/merk ken ik niet ( met wielen eronder). Misschien kan je wat info delen over de smoker?
En ik zou beginnen met een pulled pork??
 
Terug
Bovenaan Onderaan