Vandaag stond er een low en slow sessie op t programma. Spareribs op de 3-2-1 methode en grotendeels Noskos recept gevolgd.
2 dikke varkensribben gekocht bij de Sligro. Bewust gekozen om elke rib met een andere rub te voorzien om te bepalen welke het lekkerst is.
*pulled pork / beef /chicken melange
*BBQ-rub
Tijden een beetje aangepast met zo een dik bevleesde rib:
3 uur. incl 2 woodchunks appel
1,5 uur (ipv 0,75)
1 uur.
Eerste fase iets te hoog qua target temperatuur 125-130. 2e fase beter tussen 120-125, laatste fase grotendeels tussen 116-120 graden kunnen garen.
Resultaat was echt goed, met het aansnijden vielen er al stukjes spontaan af, en op t moment als je een rib oppakte moest je oppassen dat het vlees niet zo van het bot af viel. Zelf vinden wij dat t lekkerst, maar zoals ik begrijp zijn er mensen die ze dan daarmee te overgaar vinden. Ieder zijn voorkeur qua garing.
Qua smaak vind ik de BBQ lekkerder, beetje zoetig, met een lichte 'nabranding' op de tong. Vrouwlief en zoonlief vonden de andere rub qua smaak lekkerder.
Voor een volgende sparerib run, ga ik ze in vier delen klaar maken, om wat andere rubs uit te probreren.
Wat beeld materiaal bij het bovenstaande verslag
Oh ja en aangezien we morgen toch bijna ingesneeuwd zijn en geen kant op kunnen, weer een low en slow sessie, maar dan pulled pork a.k.a. knorrie hier op t forum.
2 dikke varkensribben gekocht bij de Sligro. Bewust gekozen om elke rib met een andere rub te voorzien om te bepalen welke het lekkerst is.
*pulled pork / beef /chicken melange
*BBQ-rub
Tijden een beetje aangepast met zo een dik bevleesde rib:
3 uur. incl 2 woodchunks appel
1,5 uur (ipv 0,75)
1 uur.
Eerste fase iets te hoog qua target temperatuur 125-130. 2e fase beter tussen 120-125, laatste fase grotendeels tussen 116-120 graden kunnen garen.
Resultaat was echt goed, met het aansnijden vielen er al stukjes spontaan af, en op t moment als je een rib oppakte moest je oppassen dat het vlees niet zo van het bot af viel. Zelf vinden wij dat t lekkerst, maar zoals ik begrijp zijn er mensen die ze dan daarmee te overgaar vinden. Ieder zijn voorkeur qua garing.
Qua smaak vind ik de BBQ lekkerder, beetje zoetig, met een lichte 'nabranding' op de tong. Vrouwlief en zoonlief vonden de andere rub qua smaak lekkerder.
Voor een volgende sparerib run, ga ik ze in vier delen klaar maken, om wat andere rubs uit te probreren.
Wat beeld materiaal bij het bovenstaande verslag

Oh ja en aangezien we morgen toch bijna ingesneeuwd zijn en geen kant op kunnen, weer een low en slow sessie, maar dan pulled pork a.k.a. knorrie hier op t forum.