BasBQ
Beef en Steak

Vandaag is een mooie dag voor ribjes

 
 

chckstrk

Pitmaster
Berichten
506
Tijd om de bbq voor te bereiden dus
074574eeffc9d5130a9b5001c85e1bb3.jpg

Paar blokjes kersensnoeisel er bij...

fd49b8bf6501891bb7821fb357bce2f9.jpg


Oops nog even snel de was afhalen...

En de Ribs maar vast uit de koeling
d01b9bdc1bc89ccff40567d6b181edb6.jpg

Die had ik gisteren al vast volgens Noskos classic recept in de rub gezet (flashback) ~~~~~
69c9d733b975a0d36f6b5a49eac37cc1.jpg

~~~~~
De rest volgt later vandaag...
 
Temperatuurcontrole blijft lastig. Hij werd veel te warm op de minion methode met 10 brandende flamy's. Alle briketten eruitgehaald en met een stuk of vijf licht brandende en een lading nieuwe briketten opnieuw gestart.
Onderste schuif staat nu dicht en de bovenste of een klein kiertje daarmee houd ik em net tussen de 120 en 130.

e9c817753339856ceaae85ccf30d1a0e.jpg

Anyway de Ribs liggen er op en ik heb inmiddels m'n kuit ook goed verband aan de kolenstarter die met het restant van de brandende kolen mooi op de grond stond.
 
Als bij mij de temperatuur te ver door schiet haal ik eigenlijk nooit wat eruit. Gewoon alles dichtzetten,  biertje pakken, wachten tot temperatuur ok is, dan minimaal tikje tegen onderste schuifding, bovenste ook een stukkie open. Gaat meestal best goed!
 
Hmm dat is voor de brikettenbesparing wel een handige ja. Het is altijd lastig qua tijd omdat ik ivm kinderen meestal geen uur speling heb voor etenstijd.

Anyway, ze zijn prima gelukt. Ivm de wat te hoge temperatuur heb ik ze na 2:40 uur ingepakt en ingesmeerd met de mopsauce. Jim Beam ipv Jack Dani?ls, kom ik tenminste nog van dat bocht af. Later bleek dat het een betere keuze was geweest wanneer ik zoete soja ipv zoute soja had gebruikt, maar soit.

11616b7195946856e17d44aff7fb7cb3.jpg

c995b57bde55f1d56d4607ade0c9d6f4.jpg

Na een goeie driekwartier in het folie weer uitgepakt, temperatuur weer iets de vrije loop gegeven tot een mooie 130 Gr.
De Ribs nog even ingesmeerd met baby Ray's en sappen uit het folie en klaar!
eb4322417514e189a56cd86fc1f1852f.jpg
en daar hebben we heerlijk van gegeten. Salade d'r bij, wat aardappels voor de minimannen en klaar.

Volgende keer doe ik het niet met zoute soja, maar ik denk alleen met baby Ray's maar verder dikke prima. Het was een soort van 3-1-1 en das voor de Ribs van de Sligro prima.

Oh en je raadt nooit wat ik morgen voor lunch heb....
6a666eeab23dce1b8789412e82a38650.jpg
 
Ik gebruik hier voor "gewone" Chinese sojasaus. Niet zout of zo. Dus geen zoute ketjap in ieder geval.
 
Ach, je doet het maar ??n keer fout ;)
 
Ze zien er goed uit hoor
 
Lekker ribs, heb nog niet ontbeten je mag langsbrengen hoor :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan