BasBQ
Beef en Steak

Van Radler BarrelQ naar UDS

 
 
 

BearGrills

Sprokkelaar
Berichten
41
Een tijdje terug heb ik een mooie BarrelQ gewonnen, deze is echter alleen geschikt voor het grillen. Nu wil ik er een UDS van maken.

Ik heb 2 linkerhanden maar toch heb ik besloten om het helemaal zelf te doen. Het duurt wellicht wat langer maar de pret is er niet minder om

e4af05c0647cff84c9caede32815da3f.jpg


Plan:
Afmeting drum: 88 cm hoog en 57cm doorsnee

3 roosters waarvan 1 een rooster is voor het lekbakje/heat diffuser.

Rooster 1: 15 cm onder de rand (standaard BarrelQ rooster 54cm)
Rooster 2: 27 cm onder de rand (Action rooster 47cm ?3,-) Deze wil ik vervangen voor een fatsoenlijk rooster t.z.t.
Rooster 3: 50 cm onder de rand (action rooster 47cm ?3,-)
(dan houd ik 18 cm ruimte tussen de kolenmand en het 3e rooster).

-Luchtregelaar deksel van HuisenTuinwinkel
http://www.huisentuinwinkel.nl/luchtregelklep-rvs-140mm-plat.html

-kogelkraan en 2 luchtgaten die afbreken sluiten zijn met een stop http://www.toolstation.nl/shop/Installatie/d110/Sanitair+Kranen+%26+Toebehoren/sd2696/BPE+universele+kogelkraan/p19898
http://www.toolstation.nl/shop/Installatie/d110/Knelfittingen/sd2697/Recht+2x+knel/p69235
http://www.toolstation.nl/shop/p45561?table=no

-kolenmand en asschaal maken van een tafel barbecue
ee05d8fc69e90ba97ba2b2f607c7ce7d.jpg


-handvatjes zijkant
https://www.praxis.nl/gereedschap-installatiemateriaal/ijzerwaren/meubelbeslag/hermeta-aluminium-profiel-handgreep-4204-01e/5500360

-groot handvat deksel
http://www.toolstation.nl/shop/IJzerwaren/d170/Handgrepen/sd2598/Staaf-handgreep%2C+nikkel/p50275

-Schroefjes en moertjes:
-6x bout m6 voor de 47 cm roosters
http://www.toolstation.nl/shop/p22055?table=no
-3x bout m6 voor het 54 cm rooster
http://www.toolstation.nl/shop/p83910?table=no
-18x vleugelmoer voor bevestiging+vleugelmoer om de roosters wat stabieler te laten liggen
http://www.toolstation.nl/shop/p17168?table=no
-boutjes m4 +moertjes handvatjes + luchtschuif deksel




Later indien bovenstaande geplaatst is en de UDS werkt:
-wielen eronder
-gromlets voor digitale thermometer
-dekselhouder

En als dat allemaal gefixt is ?n ik heb nog zin om verder te knutselen:
-controller
-houten zijpanelen

Daar gaan we!



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Have fun!
 
Je vergeet 't belangrijkste...
https://m.aliexpress.com/search.htm?keywords=bottle+opener
 
Vandaag begonnen aan de kolenmand.


Eerst grote gaten geboord in de asschaal/kolenmand houder met de stappenboor voor goede luchtstroom
238b8c8eefc52484206b99008aaf9568.jpg


Daarna de kolenmand voorzien van wat extra ventilatiegaten, dat gladveilen gaat nog wel een tijdje duren.. Wat een klus zeg!
6ca85a0a2f7677d2d18d377f1a405cf6.jpg


Ketting aan bevestigd voor het inhangen in de UDS. Natuurlijk let ik erop dat de ketting niet bovenop de kolen terecht komt.
9ff50eb998afcc7c003e7d6c9acdd8ba.jpg


Op het gladveilen na, ben ik tevreden.


Zondag verder


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er goed uit! Misschien een stomme vraag heh..maar als je m na het bouwen schoonbrand...gaat dan het Amstel plaatje er niet af?? :-/
 
Top man, wordt een mooie!

Tomsmoke zei:
Ziet er goed uit! Misschien een stomme vraag heh..maar als je m na het bouwen schoonbrand...gaat dan het Amstel plaatje er niet af?? :-/

Dit is al een bbq en hoeft niet schoongebrand te worden.

 
Kleine update:

Handvat gemonteerd, roosters gemonteerd en de kogelkraan+2 afsluitbare 22mm knelkoppelingen.

Handvat en roosters waren geen probleem, de kogelkraan en knelkoppelingen gingen wat lastiger, ik had ze te dicht op de bodem waardoor ik de moer aan de binnenkant niet goed kon aandraaien. Uiteindelijk met veel gepriegel is het gelukt.

3x roosters zijn bevestigd.
06a1fdedc35d370607383a4a1520b74e.jpg


Kogelkraan + 1 van de 2 knelkoppelingen.
d62edfbf7684efe6e5f777a6bf30cc6f.jpg


Volgende stappen:
-luchtschuif deksel.
-roestplekjes binnenkant schuren.
-2 afsluitdoppen zoeken, de doppen die ik heb besteld waren met schroefdraad aan de buitenkant.. 22mm is kennelijk een lastige maat, nog niets gevonden tot op heden.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Afsluitdoppen 22mm gevonden, bij de Praxis! Meteen maar handvaten incl rvs boutjes meegenomen.

3086ec000e577ade498b3f9468b0b12a.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
En weer een stapje verder:

-afsluitdopjes gemonteerd.
-handvatjes gemonteerd
bc0fd84f3c0134439c924112ea3f4920.jpg



-rvs luchtschuif gemonteerd
46d3fa00d1d508fa91332bed105ad0f7.jpg


Onderkant:
393653327cd5dee68db16af106cdb68f.jpg


Alleen de onderkant is echt superlelijk, ik heb het gat met de stappenboor gemaakt.. Met de vijl ben ik 3 weken druk om dit netjes glad te krijgen. Heeft iemand een oplossing hoe ik dit mooi glad krijg?


En de "roestplekjes weghalen"... Ik kijk gewoon niet goed, hij is compleet verroest aan de binnenkant ondanks dat ik er genoeg op heb ge-bbq't. Morgen het polijsten afmaken en dan zaterdag de fik erin!
eb75d0bdeeb7293388fb3daa64926274.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi project man! dat wordt lekker roken straks.
Voor de onderkant van de RVS luchtschuif; ik zou een slijptol pakken en het gat netjes slijpen en dan met een ontbraam schijf de randjes glad maken (niet scherp zeg maar)
 
Mooie DS
 
Decoupeer zaag met staalblad, hoef je door de hoeken heen te slijpen  ;)
 
Martijn van den Berg zei:
Mooi project man! dat wordt lekker roken straks.
Voor de onderkant van de RVS luchtschuif; ik zou een slijptol pakken en het gat netjes slijpen en dan met een ontbraam schijf de randjes glad maken (niet scherp zeg maar)

Bedankt! slijptol geregeld, zaterdag daar maar eens mee aan de slag!


Ik hoop dat de kolenmand werkt en de gaten onderin niet verstopt raken bij langere sessies. Ik heb nu Weber brikketten, die dingen geven heel erg veel as. Misschien maar meteen andere kolen halen voor de eerste sessie.  ;)
 
Succes! ben benieuwd naar het resultaat!
 
BearGrills zei:
Martijn van den Berg zei:
Mooi project man! dat wordt lekker roken straks.
Voor de onderkant van de RVS luchtschuif; ik zou een slijptol pakken en het gat netjes slijpen en dan met een ontbraam schijf de randjes glad maken (niet scherp zeg maar)

Bedankt! slijptol geregeld, zaterdag daar maar eens mee aan de slag!


Ik hoop dat de kolenmand werkt en de gaten onderin niet verstopt raken bij langere sessies. Ik heb nu Weber brikketten, die dingen geven heel erg veel as. Misschien maar meteen andere kolen halen voor de eerste sessie.  ;)
Kokosbriketten van de sligro, die gaan er hier altijd in. Stukke beter dan die Weber troep.

Mooie uds, je gaat lekker!

Speklappen al in geslagen voor het inbranden? ;)
 
Project voor nu afgerond!!

287ae1ca2239b62fa3c846e9f499cee4.jpg

2feb1921147eda1bd888902038a0282a.jpg

c50ab368500e95f30eb5f37ad77f9e57.jpg


Een speklap run om hem in te branden(zonder lekbakje)

Hij kan diverse temperaturen aan: bij een volle kolenstarter en alle luchttoevoer open liep hij op naar de 170 graden.

Vervolgens de luchttoevoer bijna volledig afgeknepen om de temperatuur naar 120 graden te brengen ivm de speklapjes. Na een uurtje zat hij onder de 100 graden en liep verder terug wat mij deed vermoeden dat hij uit ging. Toen maar weer alles open gezet.

Kom ik een uur later buiten rook alles naar Bbq en maakte de UDS een sissend geluid: de temperatuur op de fantast opgelopen naar de 240 graden het lekken van het vet in combinatie met de luchttoevoer volledig open zorgde dat alle kolen in de kolenmand aangingen.

Voor het inbranden was dat prima, speklapjes wel wat droog geworden Haha!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
leuk verslag en mooi vat heb je B-)


BearGrills zei:
Kom ik een uur later buiten
:-O 8->

tja dr wel bijblijven eh  of  een controller halen dan kun je wel lekker binnen blijven
 
Dus het is gelukt met de lucht toevoer en de slijptol?
 
Terug
Bovenaan Onderaan