- Berichten
- 420
De oudste kids kregen dit weekend vakantie, een goede reden om na een (te) lange tijd de Weber maar weer eens aan te slingeren, ribbels voor de heren en een variatie op de competitie-kip voor de dames.....
De ribben eerst in een rub gezet, een combinatie tussen Jamie Olivers en Noskos' melanges
Vervolgens de kippendijen ontveld, ontbeend en in een variatie op de "funky chicken rub"van Jord gezet. Daarna, voor het gemak, in een cupcakeblik de bolletjes gevormd.....
Als eerste de ribben een paar uur op de Q met wat appelhout....
en i.v.m. ruimtegebrek op een later tijdstip de kippetjes...
Na het inpakken van de ribben (met boter suiker en grapefruitsap), deze afgelakt met een mix van Sweet Baby Ray's en het overgebleven vlees- en grapefruitsap ter wijl de kippendijtjes een laagje van Ketjap en chilisaus kregen. Samen met wat maiskolven even lekker doorwarmen...
met een heerlijk eindresultaat tot gevolg!
De ribben eerst in een rub gezet, een combinatie tussen Jamie Olivers en Noskos' melanges

Vervolgens de kippendijen ontveld, ontbeend en in een variatie op de "funky chicken rub"van Jord gezet. Daarna, voor het gemak, in een cupcakeblik de bolletjes gevormd.....

Als eerste de ribben een paar uur op de Q met wat appelhout....

en i.v.m. ruimtegebrek op een later tijdstip de kippetjes...

Na het inpakken van de ribben (met boter suiker en grapefruitsap), deze afgelakt met een mix van Sweet Baby Ray's en het overgebleven vlees- en grapefruitsap ter wijl de kippendijtjes een laagje van Ketjap en chilisaus kregen. Samen met wat maiskolven even lekker doorwarmen...

met een heerlijk eindresultaat tot gevolg!
