BasBQ
Beef en Steak

Vakantie in Toscane - Bistecca Fiorentina!

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.792
Beste BBQ-vrienden!

Dit jaar waren wij in Toscane!Daar hebben we zowel culinair als cultureel een top tijd beleefd.

Mooie gerechtjes gegeten... veelal voor lunch:Wijntjes en heerlijke vleeswaren geproefd:

Maar ook wel verbaasd geweest over de soms massale gekte:Vooral hier:Maar goed, er moest natuurlijk ook serieus culinair gewerkt worden!

En toen in de middag even langs bij een prachtzaak met een trotse slager die geen woord over de grens sprak, maar na de magische woorden Bistecca Fiorentina met twinkelende oogjes voor mij naar achteren toog en daar een werkelijk schitterend stuk vlees voor mij vandaan haalde. Mooi gerijpte Chianina... wat een feest!Ik had het vlees op de kaart gezien vanaf 40 euro de kilo en het zag er mooi uit, maar ik wilde dit zelf maken!Mijn kleine startertje ging het niet redden vreesde ik... dus een grotere geleend van de tijdelijke buurman:De slager had mij getipt; cottora cinque minute ene kant, cinque de andere en nog cinque op het bot... en dat deed ik dus:Tafeltje dekken:Laten rusten met olijfolie en dan pas kruiden met peper en zout:Cuisson was uitmuntend:Anderhalve kilo was toch iets teveel dus volgende dag een zalig ontbijtje:Een andere dag maakte ik konijn ingepakt in pancetta met salie (geen briljante combi die salie met konijn) maar ik dacht Saltimbocca... was niet geweldig. Zonder de salie wel!Zwaardvis, heerlijk vers bij de lokale grootgrutter, waar so wie so erg veel mooie spullen lagen!Deze had ik in het huisje hangen, lekker veel geproefd!Het was een heerlijke vakantie, ook wel weer fijn om thuis te zijn... ik had mijn grote groene vriend wel gemist!

Bedankt voor het kijken!
 
Lekker lekker lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrr  B-)
 
Dat is terecht een feestje geweest. Wat een heerlijk land Is het toch.
En is dat geen aperol spritz op foto 4?  :D

 
Dat moet een erg vervelende tijd geweest zijn Sander....
Gelukkig is dit aan de plaatjes niet te zien  ;)
 
Ridevi71 zei:
En is dat geen aperol spritz op foto 4?  :D

Nou en of! Vrouwendrankje maar ik vond 'm zalig!
 
Mooie vakantie kiekjes! En vakantieadres mag gedeeld worden hoor!
 
Mooie vakantie kiekjes! En vakantieadres mag gedeeld worden hoor!
 
ziet er erg lekker en mooi uit!
 
Top vakantie zo te zien!
 
Wow Sander, je moet wel genoten hebben!
 
structor zei:
Wat is het toch een schitterend gebied he? En mooi stukje vlees de garing ziet er ook perfect uit. Alleen jammer van je gebrek aan doorzettingsvermogen ;)

=))
 
Terug
Bovenaan Onderaan