- Berichten
- 1.035
Inmiddels al weer een weekje thuis, maar toch nog lekker terug kijken op een fijne vakantie op La Palma. We hadden een mooi huisje met, jawel, een BBQ. En wat voor een, het ding viel bijna van ellende uit elkaar en tijdens mijn "twee sessies" is de hele bodem eruit gesmolten.
Daarom zijn het maar twee sessies gebleven. De wind was van het niveau kleine orkaan zodra de zon onder ging dus een zak houtskool of kolen was er dan ook binnen een uur doorheen.
Heeft me dus niet weerhouden van het bereiden van een mooi stukje Cote de Boeuf van La Palma Koei.
		
		
	
	
		 
	
		 
	
		 
	
		 
	
		 
	
[
		 
	
Bordje gemaakt met Papas Arragudas, droog geroosterde zilte aardappelen. Met Canarische Mojo, gemaakt van gegrillde paprika Jerez Sherry Azijn Knof olie en een hoop andere kruiden en specerijen. Alsook spinazie gebakken in knoflook. Het mooie was dat alles van het eiland zelf kwam op de Sherry azijn na.
Nog wat worsten gegrilled
		 
	
De meest spannende exercitie was het missen van een normale oven in de keuken. Wel was er een hout gestookte kachel..... voor ons pyromanen is dat niet iets dat we zo maar even negeren B-)
		 
	
		 
	
		 
	
Ik had voor een bepaald gerecht een oven temperatuur van 200 graden nodig, dus ik dat ding opstoken. Een bak rook door het huis waar je U tegen zegt, maar temperatuur in de oven ho maar. Dus op verzoek van vrouwlief en kindjes mijn poging tot oven gebruik opgegeven. Was wel weer een ervaring
	
		
			
		
		
	
				
			Daarom zijn het maar twee sessies gebleven. De wind was van het niveau kleine orkaan zodra de zon onder ging dus een zak houtskool of kolen was er dan ook binnen een uur doorheen.
Heeft me dus niet weerhouden van het bereiden van een mooi stukje Cote de Boeuf van La Palma Koei.
 
	 
	 
	 
	 
	[
 
	Bordje gemaakt met Papas Arragudas, droog geroosterde zilte aardappelen. Met Canarische Mojo, gemaakt van gegrillde paprika Jerez Sherry Azijn Knof olie en een hoop andere kruiden en specerijen. Alsook spinazie gebakken in knoflook. Het mooie was dat alles van het eiland zelf kwam op de Sherry azijn na.
Nog wat worsten gegrilled
 
	De meest spannende exercitie was het missen van een normale oven in de keuken. Wel was er een hout gestookte kachel..... voor ons pyromanen is dat niet iets dat we zo maar even negeren B-)
 
	 
	 
	Ik had voor een bepaald gerecht een oven temperatuur van 200 graden nodig, dus ik dat ding opstoken. Een bak rook door het huis waar je U tegen zegt, maar temperatuur in de oven ho maar. Dus op verzoek van vrouwlief en kindjes mijn poging tot oven gebruik opgegeven. Was wel weer een ervaring

 
	 
			 
			 
 
		 
 
		
 
 
		 
 
		 en zo te zien lekker vlees
 en zo te zien lekker vlees 
 
		