- Berichten
- 272
Hi, afgelopen weekend weer terug gekomen van een heerlijke vakantie. 2 weken niet kunnen BBQ'en was het enige wat ik een beetje gemist heb 
De dag voordat we weg gingen, is mijn broer en zijn gezin nog even langs gekomen voor een hapje en een drankje. Hij had mijn Pork Belly Burnt Ends nog nooit geproefd, dus een mooie gelegenheid om die weer eens te maken. Een extra groot stuk buikspek uitgezocht (ruim 2,5 kg) , want eigenlijk zou mijn vader ook nog langs komen. Die was echter verhinderd, dus we hadden echt veel... Uiteraard eerst alles in blokjes gesneden en met een bbq rub ingesmeerd en daarna netjes op het rooster gelegd!
Best een vol rooster:
Als rookhout heb ik een paar chunks kersenhout gebruikt. Mooie combinatie!
Na een uurtje of 5 rustig roken bij een temperatuur van zo'n 125 graden, waren het mooie gerookte spekblokjes geworden:
Daarna in een bak, met honig, rietsuiker en boter:
Daarna in een ander bakje met sweet en smokey bbq saus om nog even een half uurtje glanzend te karamelliseren (helaas vergeten een foto te nemen...) en op tafel kunnen zetten met een aardappel salade (ook geen foto van). Gelukkig bedacht ik me nog net op tijd om van het eindresultaat een foto te nemen, toen de helft al op was!
Dat was lekker op vakantie gaan!
2 weken later weer thuis en het is hier ook gewoon prachtig weer! Dus dan nog maar snel weer even een "eenvoudige" BBQ en een drankje met vrienden. Ik zaterdagochtend naar de Makro, waar de picanha in de aanbieding is. Een mooi stuk Grain fed Black Angus Picanha van zo'n 1,5 kg mee genomen! Ik heb de dikke en harde stukken van de vet kap verwijderd en beide kanten met zeezout bestrooid. De vleeskant ook nog vers gemalen peper op gedaan en verder heeft dit mooie stuk vlees niets nodig. Daarna op het rooster indirect naar een kern temp laten komen van 53 graden, dat heeft iets meer dan een uurtje geduurd. Daarna heb ik de picanha ingepakt en wat aardappeltjes op de BBQ gezet om te bakken en na ongeveer 25 minuten de picanha boven op de hete kolen bijkleuren
! Mooie vlammen komen daar bij.
De laatste keer draaien gaf het mooiste vlammen schouwspel:
Het resultaat mag er wezen:
En gesneden op tafel ziet het er smakelijk uit:
Alles in no-time op!
Het was ook lekker om weer thuis te komen
Bedankt voor het lezen,
SAN-RHN

De dag voordat we weg gingen, is mijn broer en zijn gezin nog even langs gekomen voor een hapje en een drankje. Hij had mijn Pork Belly Burnt Ends nog nooit geproefd, dus een mooie gelegenheid om die weer eens te maken. Een extra groot stuk buikspek uitgezocht (ruim 2,5 kg) , want eigenlijk zou mijn vader ook nog langs komen. Die was echter verhinderd, dus we hadden echt veel... Uiteraard eerst alles in blokjes gesneden en met een bbq rub ingesmeerd en daarna netjes op het rooster gelegd!
Best een vol rooster:

Als rookhout heb ik een paar chunks kersenhout gebruikt. Mooie combinatie!
Na een uurtje of 5 rustig roken bij een temperatuur van zo'n 125 graden, waren het mooie gerookte spekblokjes geworden:

Daarna in een bak, met honig, rietsuiker en boter:

Daarna in een ander bakje met sweet en smokey bbq saus om nog even een half uurtje glanzend te karamelliseren (helaas vergeten een foto te nemen...) en op tafel kunnen zetten met een aardappel salade (ook geen foto van). Gelukkig bedacht ik me nog net op tijd om van het eindresultaat een foto te nemen, toen de helft al op was!

Dat was lekker op vakantie gaan!
2 weken later weer thuis en het is hier ook gewoon prachtig weer! Dus dan nog maar snel weer even een "eenvoudige" BBQ en een drankje met vrienden. Ik zaterdagochtend naar de Makro, waar de picanha in de aanbieding is. Een mooi stuk Grain fed Black Angus Picanha van zo'n 1,5 kg mee genomen! Ik heb de dikke en harde stukken van de vet kap verwijderd en beide kanten met zeezout bestrooid. De vleeskant ook nog vers gemalen peper op gedaan en verder heeft dit mooie stuk vlees niets nodig. Daarna op het rooster indirect naar een kern temp laten komen van 53 graden, dat heeft iets meer dan een uurtje geduurd. Daarna heb ik de picanha ingepakt en wat aardappeltjes op de BBQ gezet om te bakken en na ongeveer 25 minuten de picanha boven op de hete kolen bijkleuren



De laatste keer draaien gaf het mooiste vlammen schouwspel:

Het resultaat mag er wezen:

En gesneden op tafel ziet het er smakelijk uit:

Alles in no-time op!
Het was ook lekker om weer thuis te komen

Bedankt voor het lezen,
SAN-RHN