BasBQ
Beef en Steak

vaderdag bone in rib eye

pietpukje

Vuurmaker
Berichten
55
Vanochtend lag er naast het ontbijtje van de kinderen een pakje met dit:



De vrouw wist niet meer wat het was,maar met de hulp van mede forumlid Lowietje72 (waarvoor nog bedankt) ben ik erachter gekomen dat het een bone in rib eye was.
Deze ingewreven met zout en peper
Dus de bbq opgestookt en de heatermeter gepakt en toen was het oeps ik moet die beugel nog maken met de andere fans en de lucht toevoer servo gestuurd maken, maarja geen tijd nu dus provisorisch opgesteld:



In de pvc pijp zit een ouwe fan van een processor

Na 1,5 uur gemiddeld op 110graden en bij een kerntemperatuur van 57graden:



En na de de rust in de folie :



Kijken of hij mals is:



Toen op het bord:



Volgende keer moet ik iets meer peper of een rub gebruiken voor een wat pittigere smaak, alhoewel de kinderen daar niet van houden, maar hij smaakte goed.

Nog even een leermomentje van de heatermeter gemaakt nadat het vlees van de bbq was.


 
Die lust ik ook wel! Ziet er erg goed uit, en mooi Vaderdag kado ook!!!
 
Lekker
 
Terug
Bovenaan Onderaan