- Berichten
- 12.056
Tijdens de KCBS Jury cursus liet Gertjan (@demoslager) zien hoe je bij een sukade de zeen er tussen uit snijdt, als je dat bij een hoogwaardig stuk sukade doet dan kun je de overgebleven stukken gewoon als steak grillen zonder dat het taai wordt. En ze waren ook heerlijk die dag!
Vandaag was ik bij de de grote Sligro in het Forepark bij Den Haag en die hadden US Grain Fed Sukade. Dus even aan de slager gevraagd wat het kostte en of hij dat zeentje er voor me tussenuit kon snijden. Geen probleem, dus vijf minuutjes later had ik twee apart gevacuumeerde stukken vlees, bij de kassa bleek dat er met het omstickeren iets niet helemaal goed was gegaan want ik mocht 1,8kg meenemen voor iets minder dan €25
De ene helft heb ik meteen in de vriezer gelegd, de helft met de fat cap heb ik ingesneden en in een ziploc met cola en ketjap manis gedaan, verhouding ongeveer 3 delen cola op 1 deel ketjap. Zo deden we het op Twiske ook en dat was prima bevallen.
Half uurtje voor het vlees op de BBQ mocht heb ik het uit de koelkast gehaald zodat het een beetje op temperatuur kon komen. De marinade eraf gedept en een dun laagje Big Bob Gibson's rub er op gestrooid.
Toen op het hete gietijzer, eerst de vlees kant, daarna de vet kant, beide kanten een minuut of 4 - 5 en toen nog even een minuut of 5 indirect. Even laten rusten onder de folie en trancheren.
Volgende keer zou ik het vet verwijderen, want ik denk dat er nog een zeen onderzit die het geheel er niet malser op maakt.
Maar het vlees zelf was FANTASTISCH!! Misschien wel het lekkerste dat ik ooit van mijn barbecue heb gehaald! Super zacht, vol smaak, heerlijk gewoon!
Vandaag was ik bij de de grote Sligro in het Forepark bij Den Haag en die hadden US Grain Fed Sukade. Dus even aan de slager gevraagd wat het kostte en of hij dat zeentje er voor me tussenuit kon snijden. Geen probleem, dus vijf minuutjes later had ik twee apart gevacuumeerde stukken vlees, bij de kassa bleek dat er met het omstickeren iets niet helemaal goed was gegaan want ik mocht 1,8kg meenemen voor iets minder dan €25

De ene helft heb ik meteen in de vriezer gelegd, de helft met de fat cap heb ik ingesneden en in een ziploc met cola en ketjap manis gedaan, verhouding ongeveer 3 delen cola op 1 deel ketjap. Zo deden we het op Twiske ook en dat was prima bevallen.
Half uurtje voor het vlees op de BBQ mocht heb ik het uit de koelkast gehaald zodat het een beetje op temperatuur kon komen. De marinade eraf gedept en een dun laagje Big Bob Gibson's rub er op gestrooid.
Toen op het hete gietijzer, eerst de vlees kant, daarna de vet kant, beide kanten een minuut of 4 - 5 en toen nog even een minuut of 5 indirect. Even laten rusten onder de folie en trancheren.




Volgende keer zou ik het vet verwijderen, want ik denk dat er nog een zeen onderzit die het geheel er niet malser op maakt.
Maar het vlees zelf was FANTASTISCH!! Misschien wel het lekkerste dat ik ooit van mijn barbecue heb gehaald! Super zacht, vol smaak, heerlijk gewoon!