Beef en Steak

Uruguayaanse Bavette Steak van de kamado!

Robster

Tondelzoeker
Berichten
11
Vanavond eindelijk tijd voor de eerste keer vlees op de nieuwe kamado.

Ik wilde de Bavette direct grillen met een rare / medium rare uitkomst.

Ik wilde op zo’n 200+ graden direct grillen met de kap dicht en met het rek op de hoogste stand.

Ik merkte vanmiddag al dat de kamado erg goed te sturen is, deze eerste ervaring was perfect en alles is ook perfect verlopen.

- Uruguayaanse Bavette Steak met Ananas salsa!

Het vlees was van bbq quality,
IMG_2648.jpeg


Mooie dikke stukken,
IMG_2649.jpeg


Kamado naar de 200 graden gebracht,
IMG_2651.jpeg


Rookhout erbij,
IMG_2650.jpeg


Het vlees rondom gegrild met de kap dicht ligt nog een gewoon biefstukje bij op de foto, ik ben vandaag voor de eerste keer iets te voorzichtig geweest vind ik,
IMG_2652.jpeg


Toen het vlees lag te rusten even wat verse Ananas op de bbq gegrild,
IMG_2654.jpeg


Een Ananas salsa gemaakt;

halve verse Ananas, teen knoflook, gedroogde peper flakes, halve citroen uitgeknepen, Zwarte peper,
IMG_2647.jpeg


Resultaat vlees, rare, smaakte erg goed, ik zou m de volgende keer toch nog wel wat langer op de Kamado laten liggen,
IMG_2656.jpeg


De gehele maaltijd;

het vlees met de salsa, gebakken aardappeltjes (airfryer), Ananas schijf van de bbq en Oesterzwammen,
IMG_2657.jpeg


🔥😎
 
Mooie maidenrun!

En bavette kun je gelukkig heel goed rood eten


Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Heerlijk. Ziet er echt mooi uit. De haring van de Bavette is natuurlijk naar smaak, maar deze ziet er voor mij echt top uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan