BasBQ
Beef en Steak

Upside down Ananas Taartje

 
 

Wallywally

Vuurmaker
Berichten
67
Volgens recept van Frits,

De vorige keer was de pan (skillet 12"van lodge) niet goed geseasoned, ondanks dat hij ready to use zou zijn..

Na vorige keer eerst goed geseasoned en nu ging het perfect. (volgende keer met 2 pannen bij 8 eters.. iedereen wilde 2e stukje, maar dat ging niet :p )


voor de topping

- 6 verse plakken ananas (een centimeter dik)
- 2 eetlepels ongezouten boter (28 gram)
- 1/2 cup bruine basterd suiker
- 1/4 cup slagroom
- 1/4 theelepel gemalen kaneel

Het beslag:

- 1 cup bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kosher salt
- 1/4 theelepel baking soda
- 2/3 cup karnemelk
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 1 stick zachte ongezouten boter (113 gram)
- 3/4 cup suiker

Grillen van de Ananas :
Bestrijk de ananas met de boter en grill deze, haal van de grill en laat ze afkoelen.

Aanmaken van de topping :
Zet de skillet direct op de bbq en smelt hierin de bruine suiker, de slagroom, kaneel en de overgebleven boter.
Als het mengsel begint te borrelen van het vuur halen.

Laat het een beetje afkoelen en leg de ananas erin.

Voor het beslag :

Meng in een bakje de karnemelk,eieren en vanille.
Meng in een grote bak de bloem, bakpoeder, bakingsoda en zout.
Mix de boter en de suiker met een mixer voor 4 minuten, meng daarna het vloeistof mengsel erbij en voeg daarna geleidelijk het meel mengsel toe.
Verdeel daarna het beslag in de skillet met de ananas.


Nu kan de skillet voor 45 minuten tot een uur op 175 graden Celsius op de bbq met indirect vuur en de deksel erop.

Hij is klaar als hij mooi lichtbruin van kleur is en een sateprikker er schoon uitkomt.


Foto720-TCTULDVV.jpg


Foto-UCQ4GWRQ.jpg


Foto720-QPRLS7FV.jpg


Foto-8SYADIZA.jpg


Foto-UJRSUMRN.jpg


Foto-AQ68WFCL.jpg
 
hij is mooi gelukt, ziet er prachtig uit
 
Ziet er heerlijk uit.
Wil je het recept er nog even bij posten in het begin draadje.
 
Recept staat erbij Mike :) Was ik in de snelheid ff vergeten  :blush:
 
lekkerrrrrrr
 
Dank je Frits ! Naar je eigen recept, dat de meester het dan mooi vind is meer waard dan een sticker  :D :p
 
Prachtig!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan