Beef en Steak

Upgrade in zicht: Weber Summit of toch de Green Egg?

het verplaatsen van het kolen rooster is een van de weinige dingen die ik zelf een nadeel van de Summit vind, je kan dit vrijwel niet doen zolang er kolen op liggen en in de praktijk doe ik dit dan ook alleen bij zeer hoge uitzondering. Mijn rooster ligt vrijwel altijd onderin waardoor ik zowel indirect als direct kan grillen. alleen als ik een keer bv sateetjes of hamburgers wil affakkelen na de indirecte garing leg ik het rooster omhoog.
Eens dat "werkt niet". Beter om dan de "Weber manier" toe te passen.
Kolen rooster in de hoogste stand en een warme en koude zone maken.
Je benut dan de diameter van de BBQ maximaal.
Werkt ook erg goed met pannetjes etc.
 
Bedankt voor alle reacties en het warme welkom. fijn om te merken hoeveel kennis hier gedeeld word.

Beide toestellen hebben duidelijk hun sterke kanten, maar ik probeer ook goed te begrijpen waar de verschillen zitten, zeker omdat het toch een investering is.
  • De Summit komt over als praktisch: groot griloppervlak, snel op temperatuur, makkelijk schoon te maken, en werkt met zowel houtskool als briketten. Zelf gebruik ik momenteel meestal briketten – iets stabieler qua brandgedrag én ik lees dat ze qua rookontwikkeling wat gezonder zijn.
    • Tegelijk is hij een pak lichter dan een keramische BBQ. Handig als je hem weleens verplaatst, maar mogelijk ook gevoeliger voor wind en kou. En ja, hij zit qua prijs wel stevig boven een standaard “ketel”
  • De BGE wordt dan weer geprezen voor z’n warmtebehoud, ideaal voor low & slow.
    • Nadeel is het gewicht: je zet ‘m ergens neer en daar blijft hij staan. En als je er alles bij rekent qua accessoires, dan gaat het bedrag ook serieus richting het hogere segment.
Wat ik nog interessant vond in jullie reacties: het verschil in gebruiksaanpak.

Klopt het dat de Summit wat veelzijdiger is? Dat je er makkelijker snel iets op kan leggen doordeweeks, zonder een hele sessie te plannen, je hebt de mogelijkheid om zowel met brikketten and houtskool te werken en je kan snel met de temperatuur naar bovenop beneden? De BGE lijkt me eerder gebouwd voor die lange, rustige BBQ-namiddagen. Allebei prima natuurlijk, maar wel een verschil in stijl van gebruik.

Met m’n huidige Weber lukt het meestal om 4 à 5 uur redelijk stabiel te koken, dus ik probeer vooral goed in te schatten wat ik erbij win — en waar ik eventueel op moet inleveren.

Nogmaals dank voor alle input, ik lees alles met veel interesse mee. De keuze is nog niet gemaakt, maar ik ben weer wat wijzer.
 
Met beide kan je "alles".
De Summit is best groot past bijvoorbeeld lang niet door alle deuren.
Wil je echt kiezen tussen de Summit en de BGE?
Tussen de Summit en de BGE (X)L zit budgettair gezien nog een heel scala aan mogelijkheden hè.
De Primo die hier genoemd is ligt op niveau BGE, maar ovaal heeft zijn voordelen.


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan