BasBQ
Beef en Steak

Uncles crematory

UncleBats

Tondelzoeker
Berichten
2
Bedankt voor het accepteren. De beste manier om me even voor te stellen is door de foto’s. sinds 2 jaar nu een mooie Nette Lette 20” extra long offset smoker. Na jaren een fuego te hebben gehad een daarvoor gewoon een BBCOOK grilrek nu iets waarvan ik heel veel plezier heb. Ik bbq op veel verschillende manieren, geef me een vuurtje en een paar stenen en we kunnen gaan.

mijn uitgangs temperatuur is 107 graden en dat maar zo constant mogelijk houden op alleen hout. Verbruik samen met mijn openhaard en vuurkorf zo,n 4 kuub hout per jaar aan deze verschrikkelijk lekkere hobby.

Meestal lukken de gerechten goed en ben ik mijn eigen grootste criticus en soms moeten we gewoon nog even oefenen, grappig dat ik wel gelijk een goed brisket kon maken maar dat mijn pulled pork pas vanaf de 4e keer acceptable werd🙃.

grt Erick
2BAD5375-FDE6-47BD-8200-CE5C0460C137.jpeg
58D7934C-B441-45F9-8538-881E6DEE56D0.jpeg
71D19584-BA9C-4A99-82F0-221486DB676F.jpeg
96EBC883-CC4B-4B5D-A606-8CBF4E00CC54.jpeg
 
Welkom Erick!
 
Welkom Erick. Mooie plaatjes. We hopen veel van je leren

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Lekker bezig Erick
 
Welkom Erik, ziet er goed uit. Lekker doorgaan zo.
 
Welkom Erick! Dat is een mooie gevulde tafel zeg. Wanneer mogen we aanschuiven? ;)
Vaak als ik langere tijd met een klant heb samengewerkt nodig ik het team bij me uit om even te genieten van een goede bbq ter afsluiting van de samenwerking. Die tafel die je hier ziet is 25h bbq die uiteindelijk precies tegelijk klaar was. Super uitdagend om dat voor elkaar te krijgen, had een open vuur en een fuego offset smoker toen der tijd (en wat koelboxen).

Volgens mij was dit het tijdschema wat erbij hoorde, tijden zijn indicatief temperatuur is leidend.

Bbq schedule

16 volwassenen + 2 Kids



Beef Ribs +/- 8 uur
2300 gram (4 pers)

Brisket point +/- 8-10 uur
3000 gram (6 pers)

Picanha +/- 1.5 uur
1500 gram (3 pers)

Bavette 10 min
600 (3 pers)

Tomahawk 15 min
1 stuk

Spareribs (iberico) 6 uur
3 * grote stukken

WestMalle Kip 1 - 1.5 uur
6-12 kippenpoten

Woensdag 26 juni
16:00 BBQ klaar maken + Vuur starten
16:15 Spareribs schoonmaken + Rubben
17:00 Spareribs roken 3 uur (107-120 graden)
20:00 Spareribs ingepakt, [alufolie] 2 uur
22:00 Spareribs in kooler.



Donderdag 27 juni
05:00 BBQ klaar maken + vuur starten
05:15 Brisket schoonmaken + Rubben
06:00 Brisket roken 4 -6 uur (107 - 120 graden) naar een kerntemp 75 graden
09:30 Beefribs schoonmaken + rubben
10:00 Beef ribs roken 3-4 uur
12:00 Wrappen [butcherpaper] brisket (75 graden) 2-4 uur naar ene kerntemp 95 - 97 graden => kooler in

14:00 Beef rib [butcherpaper] wrappen 2 uur naar een kerntemp 95 graden => kooler in

15:00 Picanha schoonmaken + rubben
15:30 Picanha roken -1.5 uur naar een kerntemp 53 graden => afgrillen => [alufolie] => kooler

16:00 Westmalle dubbel kip opzetten naar een kerntemp 75 graden

17:00 Tomahawk schoonmaken rubben Spareribs terug op de smoker
17:15 Tomahawk Caveman style naar 54 graden

17:30 Tomahawk inpakken in [alufolie] => kooler in

17:45 Bavette grillen naar 54 graden
17:55 Bavette inpakken in [alufolie] => kooler in
18:00 aansnijden en presenteren.
 
Vaak als ik langere tijd met een klant heb samengewerkt nodig ik het team bij me uit om even te genieten van een goede bbq ter afsluiting van de samenwerking. Die tafel die je hier ziet is 25h bbq die uiteindelijk precies tegelijk klaar was. Super uitdagend om dat voor elkaar te krijgen, had een open vuur en een fuego offset smoker toen der tijd (en wat koelboxen).

Volgens mij was dit het tijdschema wat erbij hoorde, tijden zijn indicatief temperatuur is leidend.

Bbq schedule

16 volwassenen + 2 Kids



Beef Ribs +/- 8 uur
2300 gram (4 pers)

Brisket point +/- 8-10 uur
3000 gram (6 pers)

Picanha +/- 1.5 uur
1500 gram (3 pers)

Bavette 10 min
600 (3 pers)

Tomahawk 15 min
1 stuk

Spareribs (iberico) 6 uur
3 * grote stukken

WestMalle Kip 1 - 1.5 uur
6-12 kippenpoten

Woensdag 26 juni
16:00 BBQ klaar maken + Vuur starten
16:15 Spareribs schoonmaken + Rubben
17:00 Spareribs roken 3 uur (107-120 graden)
20:00 Spareribs ingepakt, [alufolie] 2 uur
22:00 Spareribs in kooler.



Donderdag 27 juni
05:00 BBQ klaar maken + vuur starten
05:15 Brisket schoonmaken + Rubben
06:00 Brisket roken 4 -6 uur (107 - 120 graden) naar een kerntemp 75 graden
09:30 Beefribs schoonmaken + rubben
10:00 Beef ribs roken 3-4 uur
12:00 Wrappen [butcherpaper] brisket (75 graden) 2-4 uur naar ene kerntemp 95 - 97 graden => kooler in

14:00 Beef rib [butcherpaper] wrappen 2 uur naar een kerntemp 95 graden => kooler in

15:00 Picanha schoonmaken + rubben
15:30 Picanha roken -1.5 uur naar een kerntemp 53 graden => afgrillen => [alufolie] => kooler

16:00 Westmalle dubbel kip opzetten naar een kerntemp 75 graden

17:00 Tomahawk schoonmaken rubben Spareribs terug op de smoker
17:15 Tomahawk Caveman style naar 54 graden

17:30 Tomahawk inpakken in [alufolie] => kooler in

17:45 Bavette grillen naar 54 graden
17:55 Bavette inpakken in [alufolie] => kooler in
18:00 aansnijden en presenteren.
Dat is een flinke run geweest zeg. Hier kan je alleen maar respect en bewondering voor hebben :)
 
Wat een berg aan gerechten, welkom bij het genootschap
 
Terug
Bovenaan Onderaan