BasBQ
Beef en Steak

Uiteindelijk Zeeuws spek.

 

Wilco-G

Gemarineerd
Berichten
1.259
Na teleurstellend weer afgelopen week toch het spek nog op de bbq gekregen.

IMG20230603132251.jpg


IMG20230603132844.jpg


IMG20230603133410.jpg


IMG20230603133434.jpg


IMG20230603133448.jpg


IMG20230603135814.jpg


IMG20230603135932.jpg


IMG20230603151242.jpg


IMG20230603153635.jpg


IMG20230603153733.jpg


IMG20230603154822.jpg


De foto's spreken denk ik voor zich.

Eigenlijk wilde ik het spek op wat hogere temperatuur bereiden maar door de uitschieters in de wind wilde die niet stabiel blijven, toen de boel maar zover geknepen dat die op lagere temperatuur wel redelijk stabiel was, tussen de 120 en 150 graden met als resultaat weer een heerlijk stuk spek naar recept van @Ewald.
 
Wat een prachtig spekkie! Mooi ruitpatroon er op ook. Zal zeker gesmaakt hebben

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Mooi kleurtje dat spek, ziet er voortreffelijk uit.
 
Spek ziet er top uit!

Om de stabiliteit enigzins te verbeteren kan je 2 bakstenen erin leggen. Deze nemen warmte op, nadeel is met koudere bakstenen dat je opstart langer duurt. Daarnaast kan je nog een alu bakje met kokend water erin zetten.

Op naar veel mooi weer😎
 
Lekker spekkie hoor😋
 
Spek ziet er top uit!

Om de stabiliteit enigzins te verbeteren kan je 2 bakstenen erin leggen. Deze nemen warmte op, nadeel is met koudere bakstenen dat je opstart langer duurt. Daarnaast kan je nog een alu bakje met kokend water erin zetten.

Op naar veel mooi weer😎
Die truc met heet water kende ik wel, de stenen heb ik eerder niet over nagedacht, dank voor de tip.
 
Heerlijk resultaat Wilco, meteen een reminder om hem hier ook maar weer eens te gaan maken!
 
Mooi stukje spek! handig ook de aardappel voor stabiliteit van de probe. :cool:
 
Terug
Bovenaan Onderaan