BasBQ
Beef en Steak

Uien Tarte Tartin

 
 
 
 

Big-T

Gemarineerd
Berichten
2.093
Geinspireerd door mijn schoonvader een uien tarte tartin op mijn kettletje gemaakt. Hier een impressie:

Uien-Tarte-Tartin-8.jpg


Uien-Tarte-Tartin-6.jpg


Uien-Tarte-Tartin-7.jpg


Uien-Tarte-Tartin-4.jpg


Uien-Tarte-Tartin-5.jpg


Uien-Tarte-Tartin-3.jpg


Uien-Tarte-Tartin-2.jpg


Uien-Tarte-Tartin-1.jpg


Oh ja, heb dit weekend ook nog een Hot Mango Lime BBQ Sauce gemaakt, valt in het niet bij deze uien tarte tartin, maar de saus was ook erg lekker!

Hot-Mango-Lime-BBQ-Sauce-4.jpg
 
Leuk gerechtje!
 
dat ziet er wel heel erg ui achtig uit  :)
 
Mooi taartje!!
 
ziet er prachtig uit!!
 
Waar zitten de uien dan? :)
Schitterende fotos lijkt meeen heerlijk gerecht
 
Mooie foto,s woorden schieten te kort :D
Heb je ook nog een receptje?
 
Zier erg goed uit vooral die rode kleur van de uien.
 
miep zei:
Mooie foto,s woorden schieten te kort :D
Heb je ook nog een receptje?

Boodschappenlijst voor dit recept
500 gram rode uien
50 gram roomboter
6 eetlepels witte suiker
2 eetlepels tijm
3 eetlepels balsamico azijn
1 pak kant en klaar bladerdeeg van de versafdeling

Maak de uien schoon en snij deze in kwarten. Mochten de uien erg groot zijn, deel ze dan in 6.

Pak vervolgens een pan (als je een cast iron skillet hebt, kun je dit ook op de BBQ doen), smelt de boter totdat deze schuimt en plaats vervolgens de uien en de suiker in de pan. Zorg dat de suiker karameliseert, maar niet aanbrand! Laat het geheel voor ca 15 minuten rustig pruttelen.

Doe na 15 minuten de tijm en de balsamico azijn erbij en laat het geheel nogmaals voor ca 10 minuten zachtjes pruttelen, totdat de balsamico azijn vrijwel helemaal verdampt is.

Pak vervolgens een ronde bakvorm van ca 25 cm en vet deze in met wat boter. Doe daarna de gehele inhoud van de pan in de bakvorm. Pak nu de bladerdeeg en leg deze erop en vouw de randjes naar beneden.

Bereid de BBQ voor op indirect gebruik op 180C / 350F. Ik heb geen rookhout gebruikt voor dit recept. Plaats de bakvorm op het indirecte gedeelte op de BBQ voor ca 15 / 20 minuten. Mocht je een kettle BBQ gebruiken, draai de bakvorm dan elke 5 minuten 90 graden om te voorkomen dat de ene kant harder gaat dan de andere. Haal de Uien Tarte Tartin van de BBQ als de kleur van de bladerdeeg goed is.

Laat het geheel voor circa 15 minuten in de bakvorm afkoelen. Leg nu een snijplank of bord op de bovenkant en draai het geheel snel om.

De uien Tarte Tartin kun je zowel warm, lauw-warm als koud eten. Ik vind hem lauw-warm het lekkerst! Een absolute must-try!
 
Je zou er bijna van gaan huilen zo lekker ;) Mooie foto's!
 
Ge wel dig! Ik krijg hier nu al zin in!
Kun je hem ook nog even in de recepten zetten, dat is makkelijker zoeken? Ah, toe? ;)
 
Dank je wel voor het delen van het recept
Je hebt het over bladerdeeg van de versafdeling?
Heeft appie dat?
Ja ik kom van een dorp, ik ken alleen de diepries bladerdeeg
 
ik heb het van de jumbo. ligt meestal naast de verse pizzabodem (die op een rol, met een potje tomatensaus erbij)
 
Dominique zei:
Ge wel dig! Ik krijg hier nu al zin in!
Kun je hem ook nog even in de recepten zetten, dat is makkelijker zoeken? Ah, toe? ;)

omdat je het zo lief vraagt ;) staat erbij!
 
Terug
Bovenaan Onderaan