BasBQ
Beef en Steak

Uds wordt niet warm en dooft

eamesz zei:
Dat zijn, hoop ik toch, geen naaldafsluiters....... Want dan heb je de verkeerde.

Zorg dat het kogelkranen zijn die met 180 graden vol opgezet kunnen worden.
Nee,dit zijn schuifafsluiters geen naaldafsluiters

Mijn kraan draai ik altijd maar 90 graden ;-)
Zijn fullbore ballvalves, in Nederlands : kogelkraan met volledige doorlaat.
 
Zoals ik het zie is de onderkant van je kolenmand helemaal dicht omdat hij op een RVS schaal staat? Dan komt er dus geen zuurstof van onderen, lijkt me niet handig. Je moet een manier bedenken om zuurstof onder je kolen te krijgen, dus wellicht langere inlaten aan de binnenkant ofzo?

Is die schaal wel van staal, geen aluminium?
 
Top dat iedereen meedenkt mensen!
Gisterenavond nog wat geprobeerd maar niet gelukt en erg donker.
Vandaag dan maar weer m'n pp op de Weber.
Vanmiddag weer verder rommelen en misschien dan later nog wat ribs op de uds.
Ik ga iig proberen  doe inlaat dichter bij de mand te krijgen.
 
De kraantjes zijn eraf en heb de asbak laag gemaakt en hij WERKT!

Bedankt
 
Mooi dat het werkt, veel plezier ermee!
 
Bij mij doet ie t nu ook.
Mandje iets hoger geplaatst en de kraantjes eraf.
Vanmorgen begonnen op m'n Weber, nu ligt de Boston butt te genieten op de uds.
Bedankt allemaal voor de wijze raad en tips.
 
Mooi dat het allemaal weer aan de praat is,.... kom maar door met de plaatjes van de eerste sessies!! :D
 
Toch besloten om 2 extra luchtinlaten aande achterkant die ik af kan doppen.
Met 3 inlaten helemaal open blijft de temp precies op 107 graden hangen.
Ideale temp natuurlijk, maar hoger kan dus niet en als t straks kouder wordt zal de temp denk ook lager blijven.
Zo blijf je lekker bezig he.
 
Terug
Bovenaan Onderaan