- Berichten
- 12.047
Tzatziki
Ingredienten:
500 ml dikke Griekse yoghurt (of volle yoghurt die je in een schone theedoek in een vergiet laat uitlekken)
1/2 komkommer
1/2 teen geraspte knoflook
wat zout
scheutje olijfolie
dille
Bereiding:
Snij de komkommer in de lengte door en verwijder met een lepel de zaadjes. Rasp de komkommer en knijp het vocht er uit.
Meng de yoghurt, komkommer en knoflook, voeg zout en dille naar smaak toe en doe er een beetje olijfolie door. De tzaziki wordt lekkerder als je hem een paar uur in de koelkast zet zodat de smaken op elkaar in kunnen werken.
Ingredienten:
500 ml dikke Griekse yoghurt (of volle yoghurt die je in een schone theedoek in een vergiet laat uitlekken)
1/2 komkommer
1/2 teen geraspte knoflook
wat zout
scheutje olijfolie
dille
Bereiding:
Snij de komkommer in de lengte door en verwijder met een lepel de zaadjes. Rasp de komkommer en knijp het vocht er uit.
Meng de yoghurt, komkommer en knoflook, voeg zout en dille naar smaak toe en doe er een beetje olijfolie door. De tzaziki wordt lekkerder als je hem een paar uur in de koelkast zet zodat de smaken op elkaar in kunnen werken.