Beef en Steak

Tweede PP (en ik zal ook wat foto's showen van mijn eerste)

 
 

Gerjan

Tondelzoeker
Berichten
19
Ik ben sinds twee weken in het bezit van mijn ProQ. Ontzettend cool natuurlijk om daar wat mee te mogen maken.

Vorige week was mijn vrouw jarig en ik vond het een goed moment om pulled pork te maken. Ik gooide mezelf er alleen wel mee voor de leeuwen. Tijdens een goede regenbui en een paar tempdrops kwam midden in de nacht (02:30) mijn pulled pork uit de Q. Dat laatste kwam omdat ik relatief laat begonnen was (15:30). Ik heb van het hele proces foto's gemaakt alleen ben ik het eindresultaat vergeten.... Een goede reden om vandaag wederom de Q aan te steken.

Gisteravond ben ik begonnen met het dit stuk vlees. In tegenstelling tot vorige week is dit procureur zonder bot (de slager had dit alleen maar).



Ik heb gekozen voor het wedstrijdrecept(http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html van Noskos.

Ik heb de injectiemix vanuit het recept gemaakt en ge?njecteerd :



Daarna heb ik het vlees ingerubt met de  Southern Succor Rub. Vorige week heb ik een andere gebruikt, maar dat zal ik later in deze thread wel posten.



Vervolgens was het de hoogste bedtijd voor het stuk vlees en heb ik het stevig ingepakt en voor twaalf uur laten rusten in de koelkast.

Het resultaat was vanmorgen als volgt:



De hoogste tijd om op de Q te gaan:




Inmiddels is iets meer dan 5 uur verstreken. Tijd om er een glaze op te doen. Ik heb vorige week de  Noskos? Sweet & Smokey BBQ Sauce gemaakt en meteen ingemaakt. Hier heb ik volgens het recept honing + appelazijn aan toegevoegd.



Na de glaze:



Nu mag ik nog weer twee uur wachten.....

[Update] Ik heb nu het Probleem dat mijn temperatuur in het vlees blijft steken. Blijft hangen op de 70 graden. Erg apart, nu al bijna twee uur.

Om 19:10  was het zover. Het vlees bereikte de mooie temperatuur van 88 graden. De laatste twee uur heb ik gebruik om MOINK-balls te maken en nadat ik het vlees uit de BBQ gehaald werd heb ik direct daarna de balletjes erop gelegd.

Het resultaat tijdens het overpakken zag er al goed uit:



Er zat wat vocht in het folie en daarmee heb ik de eindsaus gemaakt:



Nadat het vlees de verdiende rust gekregen heeft kon het feest beginnen:








Het eindresultaat:




Temperatuurverloop van de sessie:
TijdTemperatuur BBQKerntemperatuurOpmerking
09:5011212Start met vlees erop
10:2010423
12:0010654
12:3010059Toch ondertussen de starter aangezet voor een tweede kan kooltjes
12:4511661Kooltjes toegevoegd en temperatuur stijgt
13:4511267
14:3510070
15:1010870In de glaze gezet
16:5010870
17:1010572In de folie
18:0010674
19:1011088
 
Gaat vast helemaal goed komen. Wordt weer een lekker maaltje.

Ik maak trouwens mijn PP 9 van de 10x van procureur en dit is standaard zonder bot. En ik vind het tot nu toe helemaal prima zo :)
 
Een hele mooie sessie en zo te zien gaat het de goede kant op.
Smakelijk eten voor straks
 
Dat ziet er veel belovend uit!!!!
 
Goed bezig! Zal je temperatuur niet tijdelijk gelijk blijven doordat de glazevocht verdampt?
 
Remco van Hal zei:
Goed bezig! Zal je temperatuur niet tijdelijk gelijk blijven doordat de glazevocht verdampt?

Ik weet het niet. Opzich is het natuurlijk niet erg dat hij in "the zone" blijft. Het resultaat was fantastisch :-) (De moink balls ook.. en die heb ik meteen maar als "schadevergoeding voor de rook" naar de buren gebracht  B-) )
 
Gefeliciteerd met je knorretje! Het blijven hangen van de temperatuur wordt idd veroorzaakt door verdampen van vocht aan de oppervlakte. Op zich niet zo erg, op dat moment ben je je bark aan het maken en dat hoort er nou eenmaal bij.
Ik kook tegenwoordig meestal op tijd en ga pas meten na het inpakken.
 
Gefeliciteerd met je knorretje, heb nu al weer trek.
 
Knor in de pocket!!
 
Top Gerjan! Gefeliciteerd met je knorretje. Op naar je kippetje! Volgend jaar met je eigen team op de Tony Stone?
 
Voor zo'n mooi stuk vlees is knorremans dik verdiend :)
 
Proficiat Gerjan met je knorretje!
 
En nog een knorretje, gefeliciteerd!!!!
 
Megablij met mijn knorretje!!

Mijn eerste Pulled Pork was twee weken geleden. Ik had toegezegd daar foto's van te delen. Zie hieronder:

Ongeveer 2100 gram met bot:



Vervolgens ge?njecteerd met het noskos recept en een Carolina rub



Inpakken:



Resultaat na een nachtje slapen:



Op de Q:



Ik had die dag veel problemen om mijn Q op temperatuur te houden, was ook de eerste keer met de ProQ. Ondertussen zelf ook maar de BBQ-saus gemaakt op basis van het Noskos recept:



Bij 74 graden (en dat duurde lang, het was inmiddels al rond middernacht (start was 15:30). Ingesmeerd met de glace.





Daarna nog weer wat problemen gehad om mijn Q op temperatuur te houden, daar zo mee beziggeweest dat ik foto's maken vergat. Resultaat was 's nachts om 3 uur fantastisch.


Gelukkig was het vorige week makkelijker om mijn Q op temperatuur te houden. Maakt het wel relaxter!
 
Top! Wanneer kom je eens op een wedstrijd kijken?
 
Terug
Bovenaan Onderaan