- Berichten
- 781
Aangezien iedereen hier aan het cateren gaat...
Over 2 weken 70 man met honger voor mijn neus staan bij mijn schoonouders... :
(40 jaar getrouwd)
Aanvankelijk was het 35 man, maar dat groeide nog 'iets' aan tot 70.
Mijn eerst opzet was starten met fingerfood.
MOINKs, garnalenspiesje, kip spietje... dat soort spul
Daarna een klein buffetje en dan een paar desserts, maar de conclusie was dat die geen aftrek zouden vinden omdat de meeste toch ook vanaf het begin (16:00 uur) aan het bier zouden gaan...
En toen het feest van 35 naar 70 man groeide hebben ze het fingerfood ook maar laten vallen...
Ik los het nu op door 1 BGE af te laden met procureur die in plakken gaan met honing/mosterd saus.
Dan de WGA voor vegetarische hapjes, want die lopen er ook, gevulde portobello's en aardappel/spinazie/kaas taartjes.
De 2e BGE gaat vol met sat?, de 1e batch gaat met de saus in de warmhoudbak en die vul ik langzaam bij tot het buffet open gaat.
Dan staan er nog 2 gassers van de slager tot mijn beschikking voor de hamburgers, of eventueel om de sat? er door te helpen draaien.
Dat aangevuld met 3 soorten salades, stukjes vis en stokbrood...
Op deze manier hoop ik het voor mezelf en mijn 'sous chef' behapbaar te houden.
Ik ben immers naast de 'chef kok' ook nog gast op het feest
Moet zeggen dat ik er wel onwijs veel zin in heb om zo'n feest te draaien...
Met de hoeveelheid barbecues heb ik waarschijnlijk zelfs te veel, daarbij zet ik nog een skotelbraai neer voor de uienringen.
Want wat is een broodje hamburger zonder gebakken uien?
Heb twee grote tafels tot mijn beschikking als werkruimte en om het buffet te stallen en de koelkast met voorraad onder handbereik.
Een klein deel laat ik de slager gevacumeerd/verpakt leveren voor als er overblijft, dan kan het zo de vrieskist in.
Daarbij heb ik voor elke nek een thermometer zodat ik die goed bij kan houden en gaat de thermapen voor het kleine spul.
Maar omdat hier altijd mensen zitten met meer ervaring, of goede adviezen en inzichten...
Schiet er maar eens op
Totaal: 7kg procureur (1x 3kg, 2x2kg), 90 hamburgers (?100gr.), 90 stokjes kipsat? (?100gr), ?12kg salades, 20 a 25 stokbroden, 50 hamburgerbroodjes.
p.s. Mijn speldje van het genootschap gaat op, wie durft er dan nog aan mijn kunsten te twijfelen? 8)
Over 2 weken 70 man met honger voor mijn neus staan bij mijn schoonouders... :

Aanvankelijk was het 35 man, maar dat groeide nog 'iets' aan tot 70.
Mijn eerst opzet was starten met fingerfood.
MOINKs, garnalenspiesje, kip spietje... dat soort spul
Daarna een klein buffetje en dan een paar desserts, maar de conclusie was dat die geen aftrek zouden vinden omdat de meeste toch ook vanaf het begin (16:00 uur) aan het bier zouden gaan...
En toen het feest van 35 naar 70 man groeide hebben ze het fingerfood ook maar laten vallen...
Ik los het nu op door 1 BGE af te laden met procureur die in plakken gaan met honing/mosterd saus.
Dan de WGA voor vegetarische hapjes, want die lopen er ook, gevulde portobello's en aardappel/spinazie/kaas taartjes.
De 2e BGE gaat vol met sat?, de 1e batch gaat met de saus in de warmhoudbak en die vul ik langzaam bij tot het buffet open gaat.
Dan staan er nog 2 gassers van de slager tot mijn beschikking voor de hamburgers, of eventueel om de sat? er door te helpen draaien.
Dat aangevuld met 3 soorten salades, stukjes vis en stokbrood...
Op deze manier hoop ik het voor mezelf en mijn 'sous chef' behapbaar te houden.
Ik ben immers naast de 'chef kok' ook nog gast op het feest

Moet zeggen dat ik er wel onwijs veel zin in heb om zo'n feest te draaien...
Met de hoeveelheid barbecues heb ik waarschijnlijk zelfs te veel, daarbij zet ik nog een skotelbraai neer voor de uienringen.
Want wat is een broodje hamburger zonder gebakken uien?

Heb twee grote tafels tot mijn beschikking als werkruimte en om het buffet te stallen en de koelkast met voorraad onder handbereik.
Een klein deel laat ik de slager gevacumeerd/verpakt leveren voor als er overblijft, dan kan het zo de vrieskist in.
Daarbij heb ik voor elke nek een thermometer zodat ik die goed bij kan houden en gaat de thermapen voor het kleine spul.
Maar omdat hier altijd mensen zitten met meer ervaring, of goede adviezen en inzichten...
Schiet er maar eens op

Totaal: 7kg procureur (1x 3kg, 2x2kg), 90 hamburgers (?100gr.), 90 stokjes kipsat? (?100gr), ?12kg salades, 20 a 25 stokbroden, 50 hamburgerbroodjes.
p.s. Mijn speldje van het genootschap gaat op, wie durft er dan nog aan mijn kunsten te twijfelen? 8)