- Berichten
- 5.112
Aangezien de temperatuur vandaag weer ruimschoots (34+) over de tropische waarde is, maar eens Tropical Surf-&-Turf burger gemaakt.
Inspiratie is opgedaan in diverse gerechten op het internet.
Grondstoffen:
- Tijger afbakbroodjes
- Rundergehakt
- Garnalen
- Ananas en decoratiefruit
- Spaans pepertje / knoflook / rode ui / veldsla / ei / paneermeel
- Bier
- Frietjes
- Kruiden / mango-gemberchutney / zoete chilisaus.
Halffabrikaat :
Eerst lekkere hamburgers gemaakt en de garnalen gekruid.
Hamburgers zijn met 200gr/stuk beslist niet te klein uitgevallen
Bak-, grill-, en braad proces:
Aangezien het vandaag dinsdag is, is de W47 vandaag de "Q van dienst".
De Q lekker opgestookt tot een dome temp van 230 C boven de kolen. Hamburgers off-set gelegd om indirect te garen.
De (in de airfryer) afgebakken tijgerbolletjes doorgesneden en de beide helften ingesmeerd met olijfolie en gekruid.
Parallel de broodjes voorzien van een kleurtje.
Als de burgers rond een kerntemperatuur van 50C zijn de ananasschijven en de garnalen op het rooster gelegd.
Aangezien de W47 qua werkhoogte te laag is, is het ff bukken.

Vervolgens de hamburger direct af gegrild tot een kerntemperatuur van 69 C. Aansluitend ananas en garnalen gegrild.
Parallel de frietjes in de airfryer gebakken.
Opbouw- en stapelproces:
De broodjes al op 1 helft voorzien van zoete chilisaus en bedekt met veldsla. Eea wespvrij afgedekt.
Vervolgens de gare burgers hierop gestapeld.
Gevolgd door de ananasschijven. Deze gevuld met mango-gember chutney
Als final de garnalen erop en ter afsluiting een prikker erdoor.
1 burger verder opgemaakt voor het fotoshootmoment van de maand.
- stukjes tropisch fruit; ananas, vijgen en nectarine. Aangevuld met frietjes en wat neder gedaalde veldsla.
Voor de begeleiding van het gerecht is gekozen voor een Hoegaardse witte.
Fotosessie :
Het opeet- en geniet proces:
Uiteraard wordt na afloop het gehele werkproces onder genot van een limoncello met het management besproken.
Bedankt voor het lezen.
Inspiratie is opgedaan in diverse gerechten op het internet.
Grondstoffen:
- Tijger afbakbroodjes
- Rundergehakt
- Garnalen
- Ananas en decoratiefruit
- Spaans pepertje / knoflook / rode ui / veldsla / ei / paneermeel
- Bier
- Frietjes
- Kruiden / mango-gemberchutney / zoete chilisaus.
Halffabrikaat :
Eerst lekkere hamburgers gemaakt en de garnalen gekruid.
Hamburgers zijn met 200gr/stuk beslist niet te klein uitgevallen

Bak-, grill-, en braad proces:
Aangezien het vandaag dinsdag is, is de W47 vandaag de "Q van dienst".

De Q lekker opgestookt tot een dome temp van 230 C boven de kolen. Hamburgers off-set gelegd om indirect te garen.
De (in de airfryer) afgebakken tijgerbolletjes doorgesneden en de beide helften ingesmeerd met olijfolie en gekruid.
Parallel de broodjes voorzien van een kleurtje.
Als de burgers rond een kerntemperatuur van 50C zijn de ananasschijven en de garnalen op het rooster gelegd.
Aangezien de W47 qua werkhoogte te laag is, is het ff bukken.


Vervolgens de hamburger direct af gegrild tot een kerntemperatuur van 69 C. Aansluitend ananas en garnalen gegrild.
Parallel de frietjes in de airfryer gebakken.
Opbouw- en stapelproces:
De broodjes al op 1 helft voorzien van zoete chilisaus en bedekt met veldsla. Eea wespvrij afgedekt.
Vervolgens de gare burgers hierop gestapeld.
Gevolgd door de ananasschijven. Deze gevuld met mango-gember chutney
Als final de garnalen erop en ter afsluiting een prikker erdoor.
1 burger verder opgemaakt voor het fotoshootmoment van de maand.
- stukjes tropisch fruit; ananas, vijgen en nectarine. Aangevuld met frietjes en wat neder gedaalde veldsla.
Voor de begeleiding van het gerecht is gekozen voor een Hoegaardse witte.

Fotosessie :
Het opeet- en geniet proces:
Uiteraard wordt na afloop het gehele werkproces onder genot van een limoncello met het management besproken.
Bedankt voor het lezen.