BasBQ
Beef en Steak

Tropical Surf-&-Turf burger

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.623
Aangezien de temperatuur vandaag weer ruimschoots (34+) over de tropische waarde is, maar eens Tropical Surf-&-Turf burger gemaakt.
Inspiratie is opgedaan in diverse gerechten op het internet.

Grondstoffen:
- Tijger afbakbroodjes
- Rundergehakt
- Garnalen
- Ananas en decoratiefruit
- Spaans pepertje / knoflook / rode ui / veldsla / ei / paneermeel
- Bier
- Frietjes
- Kruiden / mango-gemberchutney / zoete chilisaus.

Halffabrikaat :

Eerst lekkere hamburgers gemaakt en de garnalen gekruid.
Hamburgers zijn met 200gr/stuk beslist niet te klein uitgevallen 😋

IMG_4091.jpg
IMG_4092.jpg


Bak-, grill-, en braad proces:
Aangezien het vandaag dinsdag is, is de W47 vandaag de "Q van dienst". :unsure:
De Q lekker opgestookt tot een dome temp van 230 C boven de kolen. Hamburgers off-set gelegd om indirect te garen.
De (in de airfryer) afgebakken tijgerbolletjes doorgesneden en de beide helften ingesmeerd met olijfolie en gekruid.
Parallel de broodjes voorzien van een kleurtje.

IMG_4096.JPG
IMG_4097.JPG


Als de burgers rond een kerntemperatuur van 50C zijn de ananasschijven en de garnalen op het rooster gelegd.
Aangezien de W47 qua werkhoogte te laag is, is het ff bukken. :ROFLMAO::ROFLMAO:

IMG_4098.JPG
757180ac-964d-4580-b2c7-01b171ad875b.JPG


Vervolgens de hamburger direct af gegrild tot een kerntemperatuur van 69 C. Aansluitend ananas en garnalen gegrild.
Parallel de frietjes in de airfryer gebakken.

Opbouw- en stapelproces:
De broodjes al op 1 helft voorzien van zoete chilisaus en bedekt met veldsla. Eea wespvrij afgedekt.
Vervolgens de gare burgers hierop gestapeld.
Gevolgd door de ananasschijven. Deze gevuld met mango-gember chutney
Als final de garnalen erop en ter afsluiting een prikker erdoor.

IMG_4099.jpg
IMG_4100.jpg


IMG_4101.jpg


1 burger verder opgemaakt voor het fotoshootmoment van de maand.
- stukjes tropisch fruit; ananas, vijgen en nectarine. Aangevuld met frietjes en wat neder gedaalde veldsla.
Voor de begeleiding van het gerecht is gekozen voor een Hoegaardse witte. 🍺

Fotosessie :

IMG_4103.JPG


Het opeet- en geniet proces:

IMG_4109.JPG
IMG_4112.JPG


Uiteraard wordt na afloop het gehele werkproces onder genot van een limoncello met het management besproken.

Bedankt voor het lezen.
 
Dat ziet er goed uit zeg!! Gewoon via een koeriersapp te bestellen denk ik, of niet? 😉
 
Prima om zo even de sessie te evalueren ;) prima burgertje, lekker tropisch
 
Man man man man man man.... instant klassieker, gaat hoog in de todo 🤤
 
Heel mooi Peter, lekkere afsluiter ook.
 
Hele mooie sessie en erg leuk 'gedocumenteerd', Peter!
Was een genot om te lezen.

Aangezien de W47 qua werkhoogte te laag is, is het ff bukken. :ROFLMAO::ROFLMAO:
Het eerste wat ik herinner van de W57 MT, hoe veeeel hoger die is dan de 47.
Maar bij de 57 sta je ook nog wel eens zo gebukt als je echt je best aan het doen bent, hahaha!
Destijds nog een foto gemaakt van ze naast elkaar, waar je goed het hoogte verschil ziet:
IMG_20170825_200853.jpg
 
Wat een mooi werkverslag, lekker gestructureerd uitgewerkt! Leuk idee en mooi gerechtje zo! Succes met de wedstrijd!
 
Hele mooie sessie en erg leuk 'gedocumenteerd', Peter!
Was een genot om te lezen.


Het eerste wat ik herinner van de W57 MT, hoe veeeel hoger die is dan de 47.
Maar bij de 57 sta je ook nog wel eens zo gebukt als je echt je best aan het doen bent, hahaha!
Destijds nog een foto gemaakt van ze naast elkaar, waar je goed het hoogte verschil ziet:

Heb ook ergens zo'n foto. Q en q-tje. 😉
 
lekker zeg, dit is een hele mooie.
had graag je eerste hap van de burger gezien :LOL:
 
Dat is een heerlijke frisse burger zo. Fijn verslag er bij. Top.
Mooie eindfoto. Dat moet smullen geweest zijn.
 
lekker zeg, dit is een hele mooie.
had graag je eerste hap van de burger gezien :LOL:
hahaha, ik heb wel een grote mond, maar deze had er niet ingepast.
Netjes met mes, vork en handjes gegeten. ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan