- Berichten
- 1.035
Gisteren stond het Ezeltje, deel van het liesstuk van de koei, op het menu.
Ik heb voor de bereiding Noskos' recept, uit het boek van Big Bob Gibson, aangehouden met die aanpassing dat ik de Corn Syrup heb vervangen door Golden Syrup en geen Ve-Tsin heb toegevoegd.
Het subject:
In de marinade voor minimaal 4 uur:
Na 4 en half uur uit de marinade. Had langer gewild echter zat dat er planningstechnisch niet in:
Met runderbouillon bestrooid:
Aangrillen:
Doorgaren naar 60 graden:
En klaar is het resultaat, met wat Quinoa, paksoi en broccoli:
Hij was iets verder door dan de bedoeling was. Dus 60 graden kern was wat mij betreft te veel van het goede, maar ja in het begin volg ik altijd netjes de recepten
De smaak? Bommend, echt giga lekker.
Dan nog een puntje van aandacht. Ik wordt gek van de Black Ranch kolen. Ook na een flinke opwarm periode van de Primo blijf ik last houden van flinke rook ontwikkeling en daarmee dus smaak be?nvloeding van het gerecht. Ik haal deze altijd bij de Sligro, waar ze een tijdje geleden ook van die Gele zakken hadden, geen Peko. Maar ik denk ook een soort white label van Terlanco. Die waren qua rook neutraliteit prima maar zo licht dat je er veel te veel van opstookt.
Ga binnenkort eens een keer bij Dammers langs. Die zitten vlak bij mijn werk dus een kijken of ik een paar zakjes van ze mee kan krijgen.
Ik heb voor de bereiding Noskos' recept, uit het boek van Big Bob Gibson, aangehouden met die aanpassing dat ik de Corn Syrup heb vervangen door Golden Syrup en geen Ve-Tsin heb toegevoegd.
Het subject:

In de marinade voor minimaal 4 uur:

Na 4 en half uur uit de marinade. Had langer gewild echter zat dat er planningstechnisch niet in:

Met runderbouillon bestrooid:

Aangrillen:

Doorgaren naar 60 graden:

En klaar is het resultaat, met wat Quinoa, paksoi en broccoli:

Hij was iets verder door dan de bedoeling was. Dus 60 graden kern was wat mij betreft te veel van het goede, maar ja in het begin volg ik altijd netjes de recepten

De smaak? Bommend, echt giga lekker.
Dan nog een puntje van aandacht. Ik wordt gek van de Black Ranch kolen. Ook na een flinke opwarm periode van de Primo blijf ik last houden van flinke rook ontwikkeling en daarmee dus smaak be?nvloeding van het gerecht. Ik haal deze altijd bij de Sligro, waar ze een tijdje geleden ook van die Gele zakken hadden, geen Peko. Maar ik denk ook een soort white label van Terlanco. Die waren qua rook neutraliteit prima maar zo licht dat je er veel te veel van opstookt.
Ga binnenkort eens een keer bij Dammers langs. Die zitten vlak bij mijn werk dus een kijken of ik een paar zakjes van ze mee kan krijgen.