Vorige week in Nijmegen wezen eten bij bistro de Bok. En daar heb ik de lekkerste tournedos ooit op. Als bbq liefhebber dacht ik hey dat moet ik toch zelf ook kunnen.
Hier een filmpje van de de tournedos bij de bok.
https://www.youtube.com/watch?v=t13iKpyqMIg
Ik denk dat de tournedos zo rond de 200 gram zijn. Olijfolie, zout en peter.
Maar nu de manier van bereiden.
Ruim van te voren op kamer temperatuur laten komen
olijfolie, zout en peper.
En dan qua temperatuur?? om en om wisselen tot een kern temperatuur van 55 graden of zo en dan in aluminiumfolie wissel?
Wat moet de temperatuur zijn van de bbq?
vragen, vragen, vragen.... Maar mijn doel is een vergelijkbaar stuk vlees te kunnen bereiden...
Hier een filmpje van de de tournedos bij de bok.
https://www.youtube.com/watch?v=t13iKpyqMIg
Ik denk dat de tournedos zo rond de 200 gram zijn. Olijfolie, zout en peter.
Maar nu de manier van bereiden.
Ruim van te voren op kamer temperatuur laten komen
olijfolie, zout en peper.
En dan qua temperatuur?? om en om wisselen tot een kern temperatuur van 55 graden of zo en dan in aluminiumfolie wissel?
Wat moet de temperatuur zijn van de bbq?
vragen, vragen, vragen.... Maar mijn doel is een vergelijkbaar stuk vlees te kunnen bereiden...