- Berichten
- 620
Ik wilde al een poosje de pork steaks maken zoals Tootsie van Snow's BBQ ze maakt. @noskos heeft hiervan een mooi recept / filmpje gemaakt.
Dus toen ik een poosje geleden procereur had gehaald bij de Makro heb ik voor het invriezen er een mooie dikke plak afgesneden. 2-3 vingers dik ongeveer, net geen pond.
Zondag tegen de middag de Weber kettle (bij gebrek aan een wsm) aan.
De steak in de pezo gezet.
Toen de q warm was blokje eiken en de streak erop! (14.00u)
Sjonge wat ruikt dat toch lekker !
Ik gebruikte de minion methode. Kleine starter met Ecobrassa. Maar kreeg de q met moeite op 120/130°C. Zal wel door het weer komen.
Of die 10° zoveel uitmaakt weet ik niet.
Ondertussen de mopsause gemaakt, water uitje er in. Later de Azijn, roomboter, Worchestershire saus en bij gebrek aan mosterdpoeder, en flinke eetlepel gewone mosterd toegevoegd.
Na 1,5 uur de pork steaks ingesmeerd. Uurtje later nogmaals een toen ook voor het eerst gedraaid.
Daarna elk 30min ingesmeerd totdat de streak rond 18.00u een kern temp had van 85°. De priktest was ook goed.
Het vlees was prachtig gekleurd. Smaak was verrassend lekker (de mopsaus ziet er nog al..... ranzig...uit).
Het vlees viel net niet uit elkaar, klein vet randje wat helemaal zacht was.
Alleen ik vond het ook een beetje droog. Of dat nou hoort of niet daar ben ik niet helmaal uit. Heb geen referentiekader.
Dus ben benieuwd of er meer ervaringen zijn.
Ik ga het nog een zowieso nog keertje maken om te testen.
Dus toen ik een poosje geleden procereur had gehaald bij de Makro heb ik voor het invriezen er een mooie dikke plak afgesneden. 2-3 vingers dik ongeveer, net geen pond.
Zondag tegen de middag de Weber kettle (bij gebrek aan een wsm) aan.
De steak in de pezo gezet.

Toen de q warm was blokje eiken en de streak erop! (14.00u)
Sjonge wat ruikt dat toch lekker !
Ik gebruikte de minion methode. Kleine starter met Ecobrassa. Maar kreeg de q met moeite op 120/130°C. Zal wel door het weer komen.
Of die 10° zoveel uitmaakt weet ik niet.
Ondertussen de mopsause gemaakt, water uitje er in. Later de Azijn, roomboter, Worchestershire saus en bij gebrek aan mosterdpoeder, en flinke eetlepel gewone mosterd toegevoegd.
Na 1,5 uur de pork steaks ingesmeerd. Uurtje later nogmaals een toen ook voor het eerst gedraaid.

Daarna elk 30min ingesmeerd totdat de streak rond 18.00u een kern temp had van 85°. De priktest was ook goed.
Het vlees was prachtig gekleurd. Smaak was verrassend lekker (de mopsaus ziet er nog al..... ranzig...uit).

Het vlees viel net niet uit elkaar, klein vet randje wat helemaal zacht was.
Alleen ik vond het ook een beetje droog. Of dat nou hoort of niet daar ben ik niet helmaal uit. Heb geen referentiekader.
Dus ben benieuwd of er meer ervaringen zijn.
Ik ga het nog een zowieso nog keertje maken om te testen.