- Berichten
- 1.648
Afgelopen zaterdag samen met wat vrienden alvast de verjaardag van mijn vrouw gevierd. Omdat ze 1e kerstdag jarig is stond het menu in het teken van de kerst.
Vooraf hebben we tonijn in een wit/zwart sesam jasje gegeten (bedankt Marcel voor het geweldige gerecht), daarna een venkel/spinazie soep (niet van de Q) vervolgens reerug en als nagerecht taartje van filodeeg met verse vruchten (Ceriel bedankt voor dit geweldige nagerecht)
Bij de Makro in Delft lag een prachtig stuk tonijn (ruim 7 ons) en de prijs viel ook nog mee. Tonijn in een jasje van zwart en wit sesam zaad gerold. Conform de omschrijvingen van Mac klaar gemaakt. Vooraf was ik bang dat het sesamzaad aan mijn rooster zou blijven plakken maar dat viel gelukkig mee. Als kleine toevoeging op het recepet heb ik nog wat verse Wakame (Japans zeewier) gekocht. Combi met tonijn, ketjap, wasabi etc is echt heerlijk. Bij deze heerlijke vis een prachtige vette Chardonnay van Wente gedronken. Een prima combinatie.
Het volgende gerecht was een soep van venkel en spinazie. Weliswaar niet van Q maar zou je ook makkelijk in DO kunnen maken.
De klapper van de avond was reerug. Zoals al eerder gemeld heb ik dit beestje een aantal weken geleden zelf mogen villen. De rug eerst indirect en iets verhoogd op de Q laten garen tot circa 40 gr. De ribben fungeerde zo als een extra hitte schild. Vervolgens heel even op hoog vuur afgerild en een paar minuten laten rusten. Ondertussen de borden opgemaakt met knolselderijpuree, bietjes, bieten scheuten, peultjes en gebakken paddenstoelen. Reerug gesneden en daarna ...GENIETEN. Het speeksel loopt me weer in de mond als ik aan dat vlees denk, zo mals, zo lekker van smaak, echt heerlijk stuk wild. De combi met prachtige Calathus Malbec wijn was ook weer zeer geslaagd.
En toen het nagerecht. Volgens de omschrijving van Ceriel te maken in slechts een paar minuten. Maar ja, dan moet je wel op tijd het filodeeg uit de vriezer halen. Nadat het deeg zacht genoeg was om te bewerken was het inderdaad zo gebeurt. Taartjes gevuld met lekkere dikke gele vla met daarop verse bramen, bosbessen en frambozen. Blaadje munt erbij en wat poeder suiker. HEERLIJK.
Kortom wij hebben een prima kerstmaaltijd gehad.
En dan nu de foto's

Tonijn met zwart en witte sesam

Tonijn op de Q

Bordjes opmaken

(H)eerlijke vis met wakame, ketjap, wasabi en wasabi mayo. Zo lekker en zo makkelijk

Apart "doop" schaaltje met ketjap mengsel en wasabi

De Wente Chardonnay was mooi vet om bij deze smaak explosie overeind te blijven

Reerug op de Q, de 2 haasjes apart gegrild, die hebben het bord nooit gehaald

Gegrilde paddenstoelen

Wie kijkt me daar op de vingers?

Borden eerst goed opgewarmd, opmaken en dan mag het vlees erbij


Ruggen los snijden en portioneren

Eigenlijk geen tijd om foto's te maken

Bijna de rode wijn/port saus vergeten

Na afloop hebben de heren ook nog de ruggegraat afgekloven

Als het eenmaal zover is zijn de bakjes zo klaar

Vullen met vla en verse vruchtjes

Poeder suiker en wat munt er op

Bordjes waren na het opdienen heeeeeel snel leeg

Onze avond was zeer geslaagd.
En bedankt weer voor het kijken
Vooraf hebben we tonijn in een wit/zwart sesam jasje gegeten (bedankt Marcel voor het geweldige gerecht), daarna een venkel/spinazie soep (niet van de Q) vervolgens reerug en als nagerecht taartje van filodeeg met verse vruchten (Ceriel bedankt voor dit geweldige nagerecht)
Bij de Makro in Delft lag een prachtig stuk tonijn (ruim 7 ons) en de prijs viel ook nog mee. Tonijn in een jasje van zwart en wit sesam zaad gerold. Conform de omschrijvingen van Mac klaar gemaakt. Vooraf was ik bang dat het sesamzaad aan mijn rooster zou blijven plakken maar dat viel gelukkig mee. Als kleine toevoeging op het recepet heb ik nog wat verse Wakame (Japans zeewier) gekocht. Combi met tonijn, ketjap, wasabi etc is echt heerlijk. Bij deze heerlijke vis een prachtige vette Chardonnay van Wente gedronken. Een prima combinatie.
Het volgende gerecht was een soep van venkel en spinazie. Weliswaar niet van Q maar zou je ook makkelijk in DO kunnen maken.
De klapper van de avond was reerug. Zoals al eerder gemeld heb ik dit beestje een aantal weken geleden zelf mogen villen. De rug eerst indirect en iets verhoogd op de Q laten garen tot circa 40 gr. De ribben fungeerde zo als een extra hitte schild. Vervolgens heel even op hoog vuur afgerild en een paar minuten laten rusten. Ondertussen de borden opgemaakt met knolselderijpuree, bietjes, bieten scheuten, peultjes en gebakken paddenstoelen. Reerug gesneden en daarna ...GENIETEN. Het speeksel loopt me weer in de mond als ik aan dat vlees denk, zo mals, zo lekker van smaak, echt heerlijk stuk wild. De combi met prachtige Calathus Malbec wijn was ook weer zeer geslaagd.
En toen het nagerecht. Volgens de omschrijving van Ceriel te maken in slechts een paar minuten. Maar ja, dan moet je wel op tijd het filodeeg uit de vriezer halen. Nadat het deeg zacht genoeg was om te bewerken was het inderdaad zo gebeurt. Taartjes gevuld met lekkere dikke gele vla met daarop verse bramen, bosbessen en frambozen. Blaadje munt erbij en wat poeder suiker. HEERLIJK.
Kortom wij hebben een prima kerstmaaltijd gehad.
En dan nu de foto's

Tonijn met zwart en witte sesam

Tonijn op de Q

Bordjes opmaken

(H)eerlijke vis met wakame, ketjap, wasabi en wasabi mayo. Zo lekker en zo makkelijk

Apart "doop" schaaltje met ketjap mengsel en wasabi

De Wente Chardonnay was mooi vet om bij deze smaak explosie overeind te blijven

Reerug op de Q, de 2 haasjes apart gegrild, die hebben het bord nooit gehaald

Gegrilde paddenstoelen

Wie kijkt me daar op de vingers?

Borden eerst goed opgewarmd, opmaken en dan mag het vlees erbij


Ruggen los snijden en portioneren

Eigenlijk geen tijd om foto's te maken

Bijna de rode wijn/port saus vergeten

Na afloop hebben de heren ook nog de ruggegraat afgekloven

Als het eenmaal zover is zijn de bakjes zo klaar

Vullen met vla en verse vruchtjes

Poeder suiker en wat munt er op

Bordjes waren na het opdienen heeeeeel snel leeg

Onze avond was zeer geslaagd.
En bedankt weer voor het kijken