- Berichten
- 42
Pas geleden eens langs geweest bij de lokale fokker/slager. Hier een mooi stuk tomahawk steak gehaald van 1540gr. Even twee dagen laten ontdooien en dan was het zover vandaag.
Eerst even een chimichurry gemaakt en alles even goed laten trekken.
Kamado opgestookt tot 120 en dmv de reverse sear de tomahawk gegaard tot 45 graden.
Hierna de kamado ingesteld voor direct en om en om even afgefikt tot een kern van 52 graden.
Hierna de bordjes opgemaakt.
Helaas leek het wel of de kern niet goed had gemeten want was toch iets verder door gegaard dan de bedoeling. En vlees was op meerendeel van de plekken op een enkel stukje na vrij taai en kwa smaak ook niet wat ik ervan gewend was.
De hond was in ieder geval wel blij na afloop. Volgende keer hopelijk beter of wellicht toch weer een ander stuk van beef&steak met een betere kwaliteit en smaak.
Fijne avond nog!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Eerst even een chimichurry gemaakt en alles even goed laten trekken.
Kamado opgestookt tot 120 en dmv de reverse sear de tomahawk gegaard tot 45 graden.
Hierna de kamado ingesteld voor direct en om en om even afgefikt tot een kern van 52 graden.
Hierna de bordjes opgemaakt.
Helaas leek het wel of de kern niet goed had gemeten want was toch iets verder door gegaard dan de bedoeling. En vlees was op meerendeel van de plekken op een enkel stukje na vrij taai en kwa smaak ook niet wat ik ervan gewend was.
De hond was in ieder geval wel blij na afloop. Volgende keer hopelijk beter of wellicht toch weer een ander stuk van beef&steak met een betere kwaliteit en smaak.
Fijne avond nog!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk