kamphuisbert
Kooltjesharker
- Berichten
- 129
Vandaag voor de 1e keer een ribeye met bot bereid. De plaatselijke Nettorama had wonderbaarlijk genoeg Tomahawks en T-bones in de aanbieding, voor de actieprijs in ieder geval het proberen waard. Het resultaat was ook meer dan prima en eerlijk is eerlijk, het kwaliteit van het vlees was voor supermarkt begrippen echt goed! Een aanrader dus, mochten ze het nog eens in de aanbieding hebben.
Ik heb de Tomahawk een dag van tevoren in de rub gezet (ribeye van bbqhelden) en vandaag met reverse sear bereid tot 48 graden Celsius. Een gietijzeren rooster staat nog op het verlanglijstje, maar met een goed hete BBQ is het affakkelen (tot 51 graden) prima gelukt. Een chimichurri erbij en smullen maar. We hebben het tot op het bot verorberd. Ik houd zelf iets meer van de rare, dus de volgende keer laat ik 'm denk ik tot 46 graden garen alvorens te beginnen met afgrillen.
Hierbij wat foto's.
Ik heb de Tomahawk een dag van tevoren in de rub gezet (ribeye van bbqhelden) en vandaag met reverse sear bereid tot 48 graden Celsius. Een gietijzeren rooster staat nog op het verlanglijstje, maar met een goed hete BBQ is het affakkelen (tot 51 graden) prima gelukt. Een chimichurri erbij en smullen maar. We hebben het tot op het bot verorberd. Ik houd zelf iets meer van de rare, dus de volgende keer laat ik 'm denk ik tot 46 graden garen alvorens te beginnen met afgrillen.
Hierbij wat foto's.