BasBQ
Beef en Steak

Tomahawk

kamphuisbert

Kooltjesharker
Berichten
129
Vandaag voor de 1e keer een ribeye met bot bereid. De plaatselijke Nettorama had wonderbaarlijk genoeg Tomahawks en T-bones in de aanbieding, voor de actieprijs in ieder geval het proberen waard. Het resultaat was ook meer dan prima en eerlijk is eerlijk, het kwaliteit van het vlees was voor supermarkt begrippen echt goed! Een aanrader dus, mochten ze het nog eens in de aanbieding hebben.

Ik heb de Tomahawk een dag van tevoren in de rub gezet (ribeye van bbqhelden) en vandaag met reverse sear bereid tot 48 graden Celsius. Een gietijzeren rooster staat nog op het verlanglijstje, maar met een goed hete BBQ is het affakkelen (tot 51 graden) prima gelukt. Een chimichurri erbij en smullen maar. We hebben het tot op het bot verorberd. Ik houd zelf iets meer van de rare, dus de volgende keer laat ik 'm denk ik tot 46 graden garen alvorens te beginnen met afgrillen.

Hierbij wat foto's.

IMG_20210618_203505.jpg


IMG_20210618_203322.jpg


IMG_20210618_202814.jpg


IMG_20210617_160745.jpg


IMG_20210617_160410.jpg
 
Ziet er goed uit!! Ga mijn Nettorama ook eens even lastigvallen

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Niet het kleinste stukkie ook, ziet er goed uit
 
Heerlijk. We krijgen straks visite en ik hoop dat de turkse slager ook nog een nette tomahawk van Black Angus heeft liggen.

Edit: hij had er :D
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan