- Berichten
- 135
Vandaag op het programma; de Tomahawk van circa 1,2 kg! Mooi stukje vlees overgevlogen uit Ierland (via de Makro...)
Beetje in dubio gezeten voor wat betreft de kruiden, in de rub zetten of gewoon lekker basic houden? Uiteindelijk gekozen voor de basic variant; peper, zout en wat knoflook.
Eitje gezet op een gemiddelde temperatuur van 137 graden en de tomahawk naar een kern van 48 graden laten komen.
Tegen het einde snel de keuken ingedoken voor de knoflook champignons
- bakje champignons
- uitje
- peper/zout
- verse peterselie
- 5 tenen knoflook (ja, ik hou hiervan)
Inmiddels heeft de tomahawk de 48 graden aangetikt. Schuiven volop open, platesetter eraf (tip: leg deze niet op de deksel van de container
) en grillen maar. Grofweg een minuutje beide zijden in de vlammen hangen.
Daarna altijd het moeilijkste moment.. Laten rusten. Dit gaf wel mooi de tijd om de champignons af te maken en de finishing touch te geven aan de Griekse salade:
- tomaatjes
- komkommer
- zwarte olijven
- rode ui
- feta
- peper/zout
- olijfolie
- oregano
Uiteindelijk weer goddelijk genoten. Volgende keer wellicht toch in de rub zetten maar het was alsnog een heerlijk maaltje!
Nu lekker uitbuiken op de bank onder het genot van de nieuwe spotjes aan de schuur. Fijne avond allen!
Beetje in dubio gezeten voor wat betreft de kruiden, in de rub zetten of gewoon lekker basic houden? Uiteindelijk gekozen voor de basic variant; peper, zout en wat knoflook.
Eitje gezet op een gemiddelde temperatuur van 137 graden en de tomahawk naar een kern van 48 graden laten komen.
Tegen het einde snel de keuken ingedoken voor de knoflook champignons
- bakje champignons
- uitje
- peper/zout
- verse peterselie
- 5 tenen knoflook (ja, ik hou hiervan)
Inmiddels heeft de tomahawk de 48 graden aangetikt. Schuiven volop open, platesetter eraf (tip: leg deze niet op de deksel van de container

Daarna altijd het moeilijkste moment.. Laten rusten. Dit gaf wel mooi de tijd om de champignons af te maken en de finishing touch te geven aan de Griekse salade:
- tomaatjes
- komkommer
- zwarte olijven
- rode ui
- feta
- peper/zout
- olijfolie
- oregano
Uiteindelijk weer goddelijk genoten. Volgende keer wellicht toch in de rub zetten maar het was alsnog een heerlijk maaltje!
Nu lekker uitbuiken op de bank onder het genot van de nieuwe spotjes aan de schuur. Fijne avond allen!