- Berichten
- 5.291
Vandaag nog eens een run gedaan met Belgisch Witblauw. Een Tomahawk van 1,9kg en had wat schrik dat het ging tegenvallen omwille het weinige vet. Bij het uitpakken bleek dat er aan de andere zijde ook nog een stukje been zat en dat heb ik dan nog handmatig moeten verwijderen zonder het juiste gereedschap en een pleister op mijn hand 
Run is perfect verlopen en het smaakte heerlijk. De cuisson was perfect gewoon voor mijn smaak. Tot 45° laten gaan en dan een 10-tal minuten laten rusten toen ik de Joe op temperatuur joeg en dan nog 2 min aan elke zijde searen.
Ik had er ook de chimchurrie saus bij, maar had het er niet op gedaan. 4 winkels moeten afrijden om 'verse' oregano te vinden. Voor het publiek was deze saus heel lekker, maar hoefde het er niet echt bij.
Ik had daar nog Hasselback aardappelen bij gemaakt, maar omdat ik de kamado voor reverse moest gebruiken, de gas voor het vlees van de kids, bleef dus enkel de oven over voor deze aardappelen. Deze zijn dan ook heel goed gelukt, maar geen foto's van
Desondanks ik wat schrik had van het Belgisch Witblauw, ben ik toch zeer aangenaam verrast van de resultaten en de smaak. Ik had er enkel wat zeezout op gedaan en minder als de vorige keer. Peper was ik blijkbaar vergeten, maar niemand van de 3 volwassenen miste het. Vreemd weliswaar.
Ik wilde dit vlees proberen omdat ik er makkelijk en goedkoop kan aan geraken, maar als het tegen viel, zou het daar bij blijven. Maar heb nu wel mijn leverancier voor de sporadische runs. Voor de speciallekes, zal ik elders moeten gaan.
Vandaag wel beseft dat ik dringend een vlijmscherp vleesmes nodig heb.
Hier wat piccies. Kerel op de foto is mijn beste vriend en niet ikke

Run is perfect verlopen en het smaakte heerlijk. De cuisson was perfect gewoon voor mijn smaak. Tot 45° laten gaan en dan een 10-tal minuten laten rusten toen ik de Joe op temperatuur joeg en dan nog 2 min aan elke zijde searen.
Ik had er ook de chimchurrie saus bij, maar had het er niet op gedaan. 4 winkels moeten afrijden om 'verse' oregano te vinden. Voor het publiek was deze saus heel lekker, maar hoefde het er niet echt bij.
Ik had daar nog Hasselback aardappelen bij gemaakt, maar omdat ik de kamado voor reverse moest gebruiken, de gas voor het vlees van de kids, bleef dus enkel de oven over voor deze aardappelen. Deze zijn dan ook heel goed gelukt, maar geen foto's van

Desondanks ik wat schrik had van het Belgisch Witblauw, ben ik toch zeer aangenaam verrast van de resultaten en de smaak. Ik had er enkel wat zeezout op gedaan en minder als de vorige keer. Peper was ik blijkbaar vergeten, maar niemand van de 3 volwassenen miste het. Vreemd weliswaar.
Ik wilde dit vlees proberen omdat ik er makkelijk en goedkoop kan aan geraken, maar als het tegen viel, zou het daar bij blijven. Maar heb nu wel mijn leverancier voor de sporadische runs. Voor de speciallekes, zal ik elders moeten gaan.
Vandaag wel beseft dat ik dringend een vlijmscherp vleesmes nodig heb.
Hier wat piccies. Kerel op de foto is mijn beste vriend en niet ikke
