- Berichten
- 272
Goedemorgen! Het was alweer even geleden dat ik met de BBQ heb kunnen spelen, maar afgelopen weekend had een maat van me het goede idee om eens een Tomahawk Steak te bereiden op de BBQ! Prima idee natuurlijk, behalve dat de buitentemperatuur vrijdagavond naar waardes net boven het vriespunt gingen... Maar de foto die ik kreeg van de tomahawk steak van 1,3 kg maakt iedereen warm van binnen 
We hebben de steak met zout en peper ingewreven en vlak voordat hij op de barbecue ging nog een smakelijke all purpose bbq rub erop aangebracht. We hadden een 47cm Weber bbq en de steak paste er net op. We hebben de steak indirect naar een kern van 51 graden gegaard, met een ketel temperatuur tussen de 100 en 120 graden. Na 1,5 uur geduldig wachten met een paar biertjes erbij was de kern temp bereikt en kon de steak even uitrusten van het harde werk.
Hierna hebben we de bbq flink opgestookt en konden we hem afmaken:
Het was echt flink warm...
Het ziet er uit alsof alles enorm aan het verbranden was maar na enkele minuten per kant was het resultaat best mooi
Toen was het tijd om aan te snijden en te proeven! Het vlees zag er prachtig rood uit van binnen, was heel sappig en smaakte heerlijk! Dit gaan we zeker nog een keer maken!
Groeten,
Sander


We hebben de steak met zout en peper ingewreven en vlak voordat hij op de barbecue ging nog een smakelijke all purpose bbq rub erop aangebracht. We hadden een 47cm Weber bbq en de steak paste er net op. We hebben de steak indirect naar een kern van 51 graden gegaard, met een ketel temperatuur tussen de 100 en 120 graden. Na 1,5 uur geduldig wachten met een paar biertjes erbij was de kern temp bereikt en kon de steak even uitrusten van het harde werk.

Hierna hebben we de bbq flink opgestookt en konden we hem afmaken:

Het was echt flink warm...

Het ziet er uit alsof alles enorm aan het verbranden was maar na enkele minuten per kant was het resultaat best mooi

Toen was het tijd om aan te snijden en te proeven! Het vlees zag er prachtig rood uit van binnen, was heel sappig en smaakte heerlijk! Dit gaan we zeker nog een keer maken!

Groeten,
Sander