- Berichten
- 1.774
Deze keer bereiden we kalfs tomahawk steak die we eerst in een marinade met bier zetten (speciaal voor de fotowedstrijd deze maand)
Onze marinade bestond uit 1 fles donker bier, wat rasp van een sinaasappel , het sap van de sinaasappel en een eetlepel basterd suiker.
Na 4 uur marineren depten we onze steaks droog, even inwrijven met olijfolie en een klein beetje zeezout.
We hadden er wat houten prikkers in gestoken om het rib-eye gedeelte vorm te geven en bij een temp. van zo’n 175ºC mochten ze op het rooster.
Na een paar minuten even draaien.
En er begon al een mooi grill ruitje te ontstaan.
Dit gaat toch prima!
Lekker!
Van een pakje ongezouten roomboter (kamer temperatuur) maakten we samen met een paar theelepels rub een soort van kruidenboter.
En als de rol goed is terug gekoeld, in een paar plakken snijden voor strakjes op onze tomahawk’s.
Bij een kerntemperatuur van zo’n 55ºC mochten ze rusten op ons plateau.
Mooie plak van onze ‘steak boter’ erop.
En dan…gloeiend hete houtskool op de plak boter.
Op deze manier smelt de kruiden uit de boter heerlijk over je steak.
Na enkele minuten de kooltjes eraf (volgende keer een groter stuk houtskool gebruiken zodat alles wegsmelt)
En natuurlijk even snijden.
Onze tomahawk was mooi gegaard, perfect van smaak en met zo’n bijzondere manier om je boter met houtskool te smelten, gewoon weer leuk om te doen. Bedankt voor het lezen!
En kijk natuurlijk ook de video weer op Youtube BensBQ.
Onze marinade bestond uit 1 fles donker bier, wat rasp van een sinaasappel , het sap van de sinaasappel en een eetlepel basterd suiker.
Na 4 uur marineren depten we onze steaks droog, even inwrijven met olijfolie en een klein beetje zeezout.
We hadden er wat houten prikkers in gestoken om het rib-eye gedeelte vorm te geven en bij een temp. van zo’n 175ºC mochten ze op het rooster.
Na een paar minuten even draaien.
En er begon al een mooi grill ruitje te ontstaan.
Dit gaat toch prima!
Lekker!
Van een pakje ongezouten roomboter (kamer temperatuur) maakten we samen met een paar theelepels rub een soort van kruidenboter.
En als de rol goed is terug gekoeld, in een paar plakken snijden voor strakjes op onze tomahawk’s.
Bij een kerntemperatuur van zo’n 55ºC mochten ze rusten op ons plateau.
Mooie plak van onze ‘steak boter’ erop.
En dan…gloeiend hete houtskool op de plak boter.
Op deze manier smelt de kruiden uit de boter heerlijk over je steak.
Na enkele minuten de kooltjes eraf (volgende keer een groter stuk houtskool gebruiken zodat alles wegsmelt)
En natuurlijk even snijden.
Onze tomahawk was mooi gegaard, perfect van smaak en met zo’n bijzondere manier om je boter met houtskool te smelten, gewoon weer leuk om te doen. Bedankt voor het lezen!
En kijk natuurlijk ook de video weer op Youtube BensBQ.
Laatst bewerkt: