- Berichten
- 1.774
Na een tijd niets te hebben kunnen posten ivm verhuizen wil ik dit natuurlijk wel weer op gaan pakken
als jullie dat natuurlijk leuk vinden.
Zoals de meeste van jullie weten moest ik het altijd doen met een gas barbecue op een balkonnetje
Dit vond ik wel gaaf om te doen en kon leuke producten hierop bereiden.
Nu ik een tuin heb kunnen we echt aan de gang en dit weekend ging ik aan de gang met een tomahawk
van zo'n 12-1300 gram.
Maar misschien is het wel een cowboysteak ipv een tomahawk maar dat kan voor mij de pret niet drukken.
Nadat dit mooie stukje vlees op kamertemperatuur was heb ik er olijf olie, peper en zout opgedaan.
Vervolgens ging hij op de Weber.
Mijn briketten aan de ene kant en mijn steak aan de andere, zodat ik de tomahwak indirect kon garen naar een kern van zo'n 50?C
en verder ik gebruikte wat pecan wood chips voor de rooksmaak. (die had wel even laten weken zodat ze niet gelijk opbranden)
Na enige tijd bereikte ik de gewenste kern van 50?C. en ik moet zeggen dat de wood chips goed zijn werk deden.
De tomahawk heb ik daarna 30 minuten laten rusten in de alu folie zodat hij zachtjes kon door garen en het spierweefsel
tot rust kon komen.
In de tussen tijd heb de rekjes met briketten verplaatst naar het midden van de barbecue, de warmte omhoog gebracht
en de sear grate geplaats om de steak een paar grillstrepen te geven en natuurlijk extra smaak.
Na een half uur mocht mijn tomahawk weer terug op de barbecue. Persoonlijk had ik de weber nog heter gemaakt
maar mijn kleine zakje weber briketten was leeg.....
En zoals ik al aangaf, een wat hogere temperatuur had beter geweest zodat mijn grill marks wat donkerder waren
geweest maar voor de 1e sessie op mijn Weber kon ik er wel tevreden over zijn B-)
Daarna was het natuurlijk tijd om deze prachtige steak te gaan aansnijden.
Ja, wat moet je er verder over zeggen...deze tomahawk was juicy, vol van smaak en met een perfecte rooksmaak.
Mijn sessie op de Weber vond ik zeer geslaagd.
Ik zou zeggen, bedankt voor het lezen en ik hoop dat je het leuk vond.
Wil je dit in een snelle video van ongeveer 1-2 minuten zien klik dan op de onderstaande link van mijn Facebook pagina
https://www.facebook.com/BensBQ/videos/445244305820702/
Natuurlijk is de hele video te zien op mijn YouTube kanaal via de onderstaande link
https://www.youtube.com/watch?v=BSkI1m1hfi0
http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ
als jullie dat natuurlijk leuk vinden.
Zoals de meeste van jullie weten moest ik het altijd doen met een gas barbecue op een balkonnetje

Dit vond ik wel gaaf om te doen en kon leuke producten hierop bereiden.
Nu ik een tuin heb kunnen we echt aan de gang en dit weekend ging ik aan de gang met een tomahawk
van zo'n 12-1300 gram.
Maar misschien is het wel een cowboysteak ipv een tomahawk maar dat kan voor mij de pret niet drukken.
Nadat dit mooie stukje vlees op kamertemperatuur was heb ik er olijf olie, peper en zout opgedaan.
Vervolgens ging hij op de Weber.
Mijn briketten aan de ene kant en mijn steak aan de andere, zodat ik de tomahwak indirect kon garen naar een kern van zo'n 50?C
en verder ik gebruikte wat pecan wood chips voor de rooksmaak. (die had wel even laten weken zodat ze niet gelijk opbranden)
Na enige tijd bereikte ik de gewenste kern van 50?C. en ik moet zeggen dat de wood chips goed zijn werk deden.
De tomahawk heb ik daarna 30 minuten laten rusten in de alu folie zodat hij zachtjes kon door garen en het spierweefsel
tot rust kon komen.
In de tussen tijd heb de rekjes met briketten verplaatst naar het midden van de barbecue, de warmte omhoog gebracht
en de sear grate geplaats om de steak een paar grillstrepen te geven en natuurlijk extra smaak.
Na een half uur mocht mijn tomahawk weer terug op de barbecue. Persoonlijk had ik de weber nog heter gemaakt
maar mijn kleine zakje weber briketten was leeg.....

En zoals ik al aangaf, een wat hogere temperatuur had beter geweest zodat mijn grill marks wat donkerder waren
geweest maar voor de 1e sessie op mijn Weber kon ik er wel tevreden over zijn B-)
Daarna was het natuurlijk tijd om deze prachtige steak te gaan aansnijden.
Ja, wat moet je er verder over zeggen...deze tomahawk was juicy, vol van smaak en met een perfecte rooksmaak.
Mijn sessie op de Weber vond ik zeer geslaagd.
Ik zou zeggen, bedankt voor het lezen en ik hoop dat je het leuk vond.
Wil je dit in een snelle video van ongeveer 1-2 minuten zien klik dan op de onderstaande link van mijn Facebook pagina
https://www.facebook.com/BensBQ/videos/445244305820702/
Natuurlijk is de hele video te zien op mijn YouTube kanaal via de onderstaande link
https://www.youtube.com/watch?v=BSkI1m1hfi0
http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ