- Berichten
- 738
Daar gaan we dan....eindelijk mijn eerste badge poging
.
Gisteren al een mooi scharrel kippetje van 1,3kg binnen gehaald. Vandaag lekker in bad geweest, afgedroogd en na een olijfolie massage in de rub gezet.
Meteen maar wat aardappeltjes/ui/paprika in de lekbak gedaan als bijgerecht bij de mais.
Ik heb 1 firestarten gevuld met briketten en deze verdeeld aan beide kanten van de BBQ, so far so good. Omdat het mijn 1ste hele kip op de Q was er maar voor gekozen om mijn temperatuur probes beide in mijn kip te doen ( 1 in de borst en 1 in het dijbeen), aldoende kon ik helaas niet de omgevings temperatuur meten.
Ik heb nog snel 1 chunk hickory rookhout toegevoegd na de foto.
Na een klein uurtje waren mijn temperaturen al bereikt (73c borst, 84c dijbeen).
Nog snel even wat maiskolven en gemarineerde kipfilets erop in de tijd dat mijn kip uitrust en we kunnen aan tafel.
Mijn aardappeltjes waren nog niet helemaal gaar dus die heb ik nog even op de kolen gezet. De kip was super mals en perfect gaar, alleen met velletje had iets meer crunch mogen hebben. Hele subtiele rooksmaak, 1 chunk was precies goed.
Al met al een geslaagde run met een heerlijk resultaat.
Bedankt voor het kijken.

Gisteren al een mooi scharrel kippetje van 1,3kg binnen gehaald. Vandaag lekker in bad geweest, afgedroogd en na een olijfolie massage in de rub gezet.
Meteen maar wat aardappeltjes/ui/paprika in de lekbak gedaan als bijgerecht bij de mais.
Ik heb 1 firestarten gevuld met briketten en deze verdeeld aan beide kanten van de BBQ, so far so good. Omdat het mijn 1ste hele kip op de Q was er maar voor gekozen om mijn temperatuur probes beide in mijn kip te doen ( 1 in de borst en 1 in het dijbeen), aldoende kon ik helaas niet de omgevings temperatuur meten.
Ik heb nog snel 1 chunk hickory rookhout toegevoegd na de foto.
Na een klein uurtje waren mijn temperaturen al bereikt (73c borst, 84c dijbeen).
Nog snel even wat maiskolven en gemarineerde kipfilets erop in de tijd dat mijn kip uitrust en we kunnen aan tafel.
Mijn aardappeltjes waren nog niet helemaal gaar dus die heb ik nog even op de kolen gezet. De kip was super mals en perfect gaar, alleen met velletje had iets meer crunch mogen hebben. Hele subtiele rooksmaak, 1 chunk was precies goed.
Al met al een geslaagde run met een heerlijk resultaat.
Bedankt voor het kijken.
