BasBQ
Beef en Steak

Toch een keer pulled pork

 
 

Bob

Stoker
Berichten
310
Het moest er toch een keer van komen , eindelijk een keer pulled pork maken.
Ongeveer 5,5 kg Boston butt , het wedstrijd pulled pork recept van Noskos als leidraad en een hele dag de tijd.
Afgelopen donderdag was het zover , de foto's zijn van mijn telefoon ,vrouwlief had de camera mee.


Het vleesje


Het vleesje in de rub , een combinatie van Blues Hog en All purpose rub van BBQ guru en natuurlijk de "Noskos" injectie
Nachtje in folie in de koelkast


En we zijn onderweg , briketten volgens de minion methode en appel rookhout.
Twee in alufolie ingepakte bakstenen als hitteschild.
Toen de ochtend middag werd op aanraden van El Fumarole zelf maar een paar koude biertjes genomen terwijl de kerntemperatuur langzaam aan het stijgen was.


Na 5 uur , kerntemperatuur 67 graden , tijd voor de glaze


Ingesmeerd met de glaze , beetje briketten bijgevuld en daar gaan we weer


Na weer 2 uur inpakken en terugleggen tot de kern 88 graden was.


Nadat de kerntemperatuur bereikt was opnieuw inpakken en 1 uur laten rusten.
Met 2 vorken was het heel makkelijk te pullen , het vlees viel zowat uit elkaar en was nog heel sappig
Met de eindsaus van Noskos erdoor was het een onweerstaanbaar geheel.
Heerlijk en voor herhaling vatbaar , investering van dik 9 uur waard  :D

Ik heb eigenlijk helemaal niets gemerkt van de "zone" of plateau , de kerntemperatuur steeg wel heel langzaam maar bleef eigenlijk nergens steken.
 
Zo, jij hebt een lekker voorraadje gemaakt. Heb je ook nog een foto van je broodje? 
 
Zal ik vandaag maken Domi , er komen vandaag eters .
Gisteren zelf al geproefd maar geen foto gemaakt , was trouwens heerlijk.
 
Dat ziet er goed uit, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
lekker hoor, gefeliciteerd met je knor
 
Gefeliciteerd, ziet er top uit! Maareh.... die nutrilon, gaat deze in de glaze of in de eindsaus?
 
hij is goeeed! gefeliciteerd met je knorretje!  ik heb weer honger!
 
gefeliciteerd! ziet er goed uit
 
Zo gauw als de UDS klaar is wil ik deze ook maken.  Ziet er zo lekker uit weer.
 
Terug
Bovenaan Onderaan