- Berichten
- 648
Aangezien mijn goede voornemen voor dit jaar is om meer te gaan roken en met enige afgunst kijk naar allerlei prachtige, smakelijke foto's van nog smakelijker gerechten , besloot ik om die twee dingen eens te combineren. Pulled Pork moest het gaan worden!
Het gezin bestaat uit 4 personen , waarvan 1 vegetari?r, 1 persoon die niet van kluiven houdt, een puber die weinig lust en mezelf. Het heeft dus niet zoveel zin om mijn kamado vol te proppen met varkensnek dus bestelde ik bij de lokale slager 2 stukken procureur van 350 gram.
Daarna ging de rub erop. 1 maal gewone en een wat meer pittige. Kinderen houden niet zo van pittig, vandaar 2 verschillende rubs
Rookhout erop
en gaan........euh wachten dus
heeeeeeeeeel lang wachten dus. Ik had gedacht dat omdat de hoeveelheid vlees niet zo heel veel was , de bereidingstijd ook een stuk korter zou zijn. Niet dus ......
Na een uurtje of 5 was het tijd om het vlees op te leuken met een saus, smokey hickory barbecue saus.
Na nog langer wachten kreeg ik het lang verwachte bericht: het vlees heeft de gewenste temperatuur bereikt!!
In het echt was het vlees veel donkerder dan op de foto, iets met witbalans en gedempt licht in de keuken.
Het pullen ging ook prima, ook al zat er een iets stugger stuk tussen.
Goed, de conclusie is als volgt: Je moet een hoop geduld hebben als je Pulled Pork gaat maken, de rest vaan het gezin (behalve de vegetari?r) vind Pulled Pork heeeeeel erg lekker en de rest va de straat verklaart me voor gek om met dit weer de barbecue aan te steken.
P.S. de natuur doet mooie dingen op mijn tuintafel:
Het gezin bestaat uit 4 personen , waarvan 1 vegetari?r, 1 persoon die niet van kluiven houdt, een puber die weinig lust en mezelf. Het heeft dus niet zoveel zin om mijn kamado vol te proppen met varkensnek dus bestelde ik bij de lokale slager 2 stukken procureur van 350 gram.

Daarna ging de rub erop. 1 maal gewone en een wat meer pittige. Kinderen houden niet zo van pittig, vandaar 2 verschillende rubs

Rookhout erop

en gaan........euh wachten dus

heeeeeeeeeel lang wachten dus. Ik had gedacht dat omdat de hoeveelheid vlees niet zo heel veel was , de bereidingstijd ook een stuk korter zou zijn. Niet dus ......

Na een uurtje of 5 was het tijd om het vlees op te leuken met een saus, smokey hickory barbecue saus.

Na nog langer wachten kreeg ik het lang verwachte bericht: het vlees heeft de gewenste temperatuur bereikt!!

In het echt was het vlees veel donkerder dan op de foto, iets met witbalans en gedempt licht in de keuken.
Het pullen ging ook prima, ook al zat er een iets stugger stuk tussen.

Goed, de conclusie is als volgt: Je moet een hoop geduld hebben als je Pulled Pork gaat maken, de rest vaan het gezin (behalve de vegetari?r) vind Pulled Pork heeeeeel erg lekker en de rest va de straat verklaart me voor gek om met dit weer de barbecue aan te steken.
P.S. de natuur doet mooie dingen op mijn tuintafel:
