Hoi,
Ik heb net een verrassing gekregen. Het is een stuk hey oftewel boshaas uit Suriname. Het is een groot knaagdier maar lijkt erg op varken qua vlees.
De poot weegt ongeveer 1700 gram.
Nu wil ik deze roken. Ik dacht zelf om een pekelbad te maken en deze 3 dagen te pekelen. Daarna roken op 105 graden tot een kerntemperatuur van 68 graden. Dan zou het goed moeten komen. Heeft iemand eventueel andere suggesties of idee?n? Misschien ook recept idee?n?
Ik heb net een verrassing gekregen. Het is een stuk hey oftewel boshaas uit Suriname. Het is een groot knaagdier maar lijkt erg op varken qua vlees.

De poot weegt ongeveer 1700 gram.
Nu wil ik deze roken. Ik dacht zelf om een pekelbad te maken en deze 3 dagen te pekelen. Daarna roken op 105 graden tot een kerntemperatuur van 68 graden. Dan zou het goed moeten komen. Heeft iemand eventueel andere suggesties of idee?n? Misschien ook recept idee?n?