Zojuist mijn bestelde vacumeermachine en CSG binnengekregen. Ook nog even bij de Sligro een paar zalmzijdes wezen halen. De voorbereiding op het koud roken van de zalm kan dus gaan beginnen. Ik wil de zalm gaan roken in mijn WSM. Nu heb ik daar wel een paar vragen over:
- Hoe moet ik de ventilatieschuiven zetten (onderste/bovenste)?
- Hoeveel uur roken? Sommige doen 8 en anderen 18 uur, is dat een kwestie van smaak?
- Hoe lang je zalm vacuum verpakt laten liggen alvorens je deze kan gaan snijden en eten?
- Is het aan te bevelen om je zojuist gerookte en verpakte zalm even in te vriezen?
Alvast bedankt. Foto update gaat volgen, zodra "het project" begint.
- Hoe moet ik de ventilatieschuiven zetten (onderste/bovenste)?
- Hoeveel uur roken? Sommige doen 8 en anderen 18 uur, is dat een kwestie van smaak?
- Hoe lang je zalm vacuum verpakt laten liggen alvorens je deze kan gaan snijden en eten?
- Is het aan te bevelen om je zojuist gerookte en verpakte zalm even in te vriezen?
Alvast bedankt. Foto update gaat volgen, zodra "het project" begint.