BasBQ
Beef en Steak

Tips gevraagd voor versnijden varken.

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.203
Ik heb gisteren een kwart van een varken aangeboden gekregen.
Varken wordt binnen enkele weken geslacht.
Ik mag zelf wat kiezen wat ik wil van het vlees.
Ga sowieso al vragen om een mooi stuk buikspek met een dun stuk aan voor een porcheta te kunnen maken.
Verder een Boston butt , ribrack.
Nog iemand tips voor versnijden?
 
de varkens koontjes zijn erg lekker op de bbq.... heb ze laatst gemaakt op een soort van 3 2 1 methode.

of dit.... is ook wel interessant

varkenskop terrine
 
De spiering/procureur, ruggen (kotelet & mignongebraad), haasjes, kaken voor guanciale of in droge worst te draaien icm de schouders, ...
Achterhesp zal misschien wat groot zijn voor jou, maar je kan de nootham er ook uit laten snijden.
Je had beter een half varken genomen had je wat vanalles.

bij mij zou het eerder zijn, welk deel wil net :censored:
 
Bedankt al voor de tips 👍
Half varken zou niet in onze vriezers passen. Zit hier ook al met veel teveel forel en zalmforel doordat ik zelf regelmatig ga vissen.
Mijn schoonbroer neemt het andere kwart.
Er gaan 5 varkens worden geslacht en de verdeling tussen zijn familie. Dus alles zal wel niet zo strikt gebeuren.
Zo zal ik al zeker 4 mooie schenkels/hammetjes krijgen.
 

Kijk zijn filmpje maar even, dan kun je het morgen zelf 😄
 
Btw, dit is de traditionele manier daar en heb ik een paar keer aan mee mogen doen. Heerlijk onder het genot van wat zelf gestookt țuică.
 
Worsten en pensen worden er gemaakt door de slachter, ook kipkap.
 
Terug
Bovenaan Onderaan