- Berichten
- 221
Rotweer dit weekend dus wat is er mooier om je net unboxed rotisserie van LetzQ te gaan gebruiken.
In een vorige post al wat tips gevraagd over verschillende merken maar aangezien deze goed uit de bus kwam tegen een nette aanbiedingsprijs van 185 euro deze aangeschaft.
Moet zeggen dat de ring super netjes afsluit op de KJ classic 1. Door de veer van dit type en gewicht van de deksel sluit hij perfect aan. Meteen een mandje van Napoleon erbij aangeschaft. Leuke van dit mandje vind ik de extra schotjes in de mand. Wel viel me op dat je de boutjes niet geheel vast kunt draaien omdat ze dan haaks op de spit staan en tegen de rand van de Letzq rand komen. Kwart slag terug en mand blijft vast aan spit en pen draait weer vrij rond.
Nu even mijn vraag voor de eerste sessie:
Dacht koop meteen een goede kip, Kemper landhoen van 1.6KG. Ik zag een leuk filmpje waarin ze een kip vooraf injecteerde zodat hij sappiger bleek. Mix van water, kipboullion, citroengras, gember en laurierblaadje. Nu vroeg ik mij af.. prima natuurlijk.. maar haal je hiermee dan niet de "smaak flavor van de biologische kip" weg... en had ik dan niet gewoon ook een supermarkt kip kunnen halen
Vraagje twee gaat om de kolen. Ik heb een mand met scheidingsrek. Het valt me op dat je op deze manier niet erg veel kolen kwijt kunt. Is dat met 1 sessie wel voldoende of wordt dat bij vullen. Als je dat laatste doet krijg je soms ontbranding rook en dat vind ik minder. Wat is jullie tip:
- halve mand gewoon meer vullen
- tussen rek eruit en meer erbij
- hele mand eruit en originele plaatje erin zodat je meer een " muurtje". kunt stapelen van de bodem tegen de wand aan
Mss ook niet zo handig meteen een duurdere kip te gaan kopen voor een eerste keer... anders had ik het proefondervindelijk kunnen ondergaan.. aan de andere kant.. gewoon doen en je BBQ buddy om advies vragen kan ook
Thxs

Moet zeggen dat de ring super netjes afsluit op de KJ classic 1. Door de veer van dit type en gewicht van de deksel sluit hij perfect aan. Meteen een mandje van Napoleon erbij aangeschaft. Leuke van dit mandje vind ik de extra schotjes in de mand. Wel viel me op dat je de boutjes niet geheel vast kunt draaien omdat ze dan haaks op de spit staan en tegen de rand van de Letzq rand komen. Kwart slag terug en mand blijft vast aan spit en pen draait weer vrij rond.
Nu even mijn vraag voor de eerste sessie:
Dacht koop meteen een goede kip, Kemper landhoen van 1.6KG. Ik zag een leuk filmpje waarin ze een kip vooraf injecteerde zodat hij sappiger bleek. Mix van water, kipboullion, citroengras, gember en laurierblaadje. Nu vroeg ik mij af.. prima natuurlijk.. maar haal je hiermee dan niet de "smaak flavor van de biologische kip" weg... en had ik dan niet gewoon ook een supermarkt kip kunnen halen

Vraagje twee gaat om de kolen. Ik heb een mand met scheidingsrek. Het valt me op dat je op deze manier niet erg veel kolen kwijt kunt. Is dat met 1 sessie wel voldoende of wordt dat bij vullen. Als je dat laatste doet krijg je soms ontbranding rook en dat vind ik minder. Wat is jullie tip:
- halve mand gewoon meer vullen
- tussen rek eruit en meer erbij
- hele mand eruit en originele plaatje erin zodat je meer een " muurtje". kunt stapelen van de bodem tegen de wand aan
Mss ook niet zo handig meteen een duurdere kip te gaan kopen voor een eerste keer... anders had ik het proefondervindelijk kunnen ondergaan.. aan de andere kant.. gewoon doen en je BBQ buddy om advies vragen kan ook

Thxs